Besokallt az igénytelenségtől az egyik belvárosi lakó

Igencsak megelégelte valaki, hogy napokig két zacskónyi szemét hevert az Oldalkosár utca 3. szám előtti egyik padon.

“Te igénytelen állat, ez nem szemétlerakó!” – írta ki a felháborodott lakó, miután napokon át a ház előtti egyik padon két zacskónyi szemetet felejtett valaki.

Hogy ki lehetett a szemét gazdája és miért hagyta ott a két zacskót, pedig néhány lépésre van onnan a konténer, azt senki sem tudja. Azaz egyetlen ember biztos, a szemét egykori tulajdonosa.

Egyébként nem ez az egyetlen felirat, mely ismeretlennek íródott és ismeretlen írta. Egy “Okos ember nem szemetel, hülyének meg tilos” feliratot nyáron az Oldalkosár utca 12. számú ház előtti padra írtak ki, azzal, hogy “Ne tépd le”!, de persze letépték.

Mindez jól mutatja, hogy vagy rendkívül igénytelen és trehány emberek is élnek a belvárosban, vagy azt, hogy bizony a szemétszállítás előtti napra már rendkívül telítettek a környék konténerei.

Nem is szólva az Árpád utcán hetek óta a szemetes mellett heverő egykori ágyról. Ez utóbbi azt jelzi, hogy nem biztos, hogy életszerű a helyi lomtalanítással kapcsolatos rendelet a társasházakkal kapcsolatos része.