Tizennyolc alkotó honismerő egy kiállításon 1

A megyei honismereti kör tagjai, köztük gyerekek munkáiból nyílt kiállítás pénteken délután, a Németh László Városi Könyvtárban. A kiállított anyagot Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész méltatta.

– 2017-be jutott eszünkbe, hogy az egyesületünk tagjai nem csak elméleti munkát végeznek. Nem csak falukutatást végeznek, monográfiákat, iskolatörténetet írnak, hanem otthon hobbiból valamilyen más elfoglaltságuk is van – mondta Gergelyné Bodor Mária, a Csongrád Megyei Honismereti Kör titkára, az Ormos Zsuzsanna és Markos Györgyi rendezte tárlat megnyitóján Sós Csilla könyvtárigazgató köszöntőjét követően.

Tizennyolc alkotó honismerő egy kiállításon 2

Ezt a más elfoglaltságot mutatta be az egyesület már több településen, s ezekből nyílt a vásárhelyi kiállítás is, melyen vásárhelyi, mindszenti, szegedi, dorozsmai, makói, csongrádi mindszenti alkotók mutatják be gyöngyfűzéseiket, faragott pásztorbotjaikat, fényképeiket, festményeiket, népi tárgyaikat és más érdekességeket.

Tizennyolc alkotó honismerő egy kiállításon 3

– Nagyon jóleső érzés, hogy a kiállított tárgyak körébe szervesen illeszkednek azok a műfajok és technikák, melyek részben a népművészet, illetve iparművészet, határterületeit súrolják – utalt megnyitójában a kiállított pásztorfaragásokra, pásztorbotokra – megnyitójában Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész, aki majd valamennyi tárgyat művészeti szempontból is méltatott.

Tizennyolc alkotó honismerő egy kiállításon

A megnyitón közreműködött Mucsiné Kiss Ildikó fuvolaművész-tanár. A tárlat november 16-ig tekinthető meg a Németh László Városi Könyvtárban.

Vásárhelyen állítottak ki a honismereti szövetség tagjai

honismereti (16)
honismereti (3)
Vásárhelyen állítottak ki a megye honismereti alkotói
honismereti (1)
honismereti (4)
honismereti (8)
honismereti (6)
honismereti (10)
honismereti (7)
honismereti (5)
honismereti (12)
honismereti (13)
honismereti (15)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...