Tizennyolc alkotó honismerő egy kiállításon 1

A megyei honismereti kör tagjai, köztük gyerekek munkáiból nyílt kiállítás pénteken délután, a Németh László Városi Könyvtárban. A kiállított anyagot Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész méltatta.

– 2017-be jutott eszünkbe, hogy az egyesületünk tagjai nem csak elméleti munkát végeznek. Nem csak falukutatást végeznek, monográfiákat, iskolatörténetet írnak, hanem otthon hobbiból valamilyen más elfoglaltságuk is van – mondta Gergelyné Bodor Mária, a Csongrád Megyei Honismereti Kör titkára, az Ormos Zsuzsanna és Markos Györgyi rendezte tárlat megnyitóján Sós Csilla könyvtárigazgató köszöntőjét követően.

Tizennyolc alkotó honismerő egy kiállításon 2

Ezt a más elfoglaltságot mutatta be az egyesület már több településen, s ezekből nyílt a vásárhelyi kiállítás is, melyen vásárhelyi, mindszenti, szegedi, dorozsmai, makói, csongrádi mindszenti alkotók mutatják be gyöngyfűzéseiket, faragott pásztorbotjaikat, fényképeiket, festményeiket, népi tárgyaikat és más érdekességeket.

Tizennyolc alkotó honismerő egy kiállításon 3

– Nagyon jóleső érzés, hogy a kiállított tárgyak körébe szervesen illeszkednek azok a műfajok és technikák, melyek részben a népművészet, illetve iparművészet, határterületeit súrolják – utalt megnyitójában a kiállított pásztorfaragásokra, pásztorbotokra – megnyitójában Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész, aki majd valamennyi tárgyat művészeti szempontból is méltatott.

Tizennyolc alkotó honismerő egy kiállításon

A megnyitón közreműködött Mucsiné Kiss Ildikó fuvolaművész-tanár. A tárlat november 16-ig tekinthető meg a Németh László Városi Könyvtárban.

Vásárhelyen állítottak ki a honismereti szövetség tagjai

honismereti (16)
honismereti (3)
Vásárhelyen állítottak ki a megye honismereti alkotói
honismereti (1)
honismereti (4)
honismereti (8)
honismereti (6)
honismereti (10)
honismereti (7)
honismereti (5)
honismereti (12)
honismereti (13)
honismereti (15)
honismereti (16) honismereti (3) Vásárhelyen állítottak ki a megye honismereti alkotói honismereti (1) honismereti (4) honismereti (8) honismereti (6) honismereti (10) honismereti (7) honismereti (5) honismereti (12) honismereti (13) honismereti (15)