Rózsaszín sétával hívják fel a figyelmet a szűrés fontosságára Szegeden

Október 25-én, délután, 15 órától a Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozik ahhoz a figyelemfelhívó sétához, amelyet a  rák  betegség elleni küzdelem jegyében szervezett meg a Tamás Háza Alapítvány.

A menet, amelyben több, rákbetegeket összefogó civil szervezet tagjai és szimpatizánsai is jelen lesznek, a Széchenyi tér Takaréktár utcai elejéről indul és a Dóm térre tart, a résztvevők rózsaszín ruhadarab, illetve kitűző viselésével is kifejezik az ügy iránti elkötelezettségüket.

Mint ismeretes, október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Országszerte zajlanak a figyelemfelhívó kampányok és rendezvények, melyek erre a betegségre és általában a daganatos betegségek megelőzésére hívják fel a figyelmet és nyújtanak tájékoztatást nők és férfiak részére is.

A szegedi I. Belvárosi Sétán a figyelemfelkeltést a Szeged Táncegyüttes, és honvéd fúvószenekar jelenléte is szolgálja. A legalább kétszáz fős menethez holnap, útközben is bárki csatlakozhat.

Érdemes is lesz ott lenni a sokaság sorai között, mert 15 órakor dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott, dr. Kahán Zsuzsanna, a SZTE Onkoterápiás Klinika vezetője, tanszékvezető, egyetemi tanár és a séta szervezői nevében Baranyi Erika Piros, a Tamás Háza Alapítvány képviselője köszönti a résztvevőket. A Dóm téren pedig dr. Ormándi Katalin, a Magyar Radiológusok Társasága, Emlődiagnosztikai Szekciójának elnöke illetve dr. Bosnyákovits Tünde, megyei tisztifőorvos beszél a szűrővizsgálatok fontosságáról, és a Csongrád megyei adatokról.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal mindig is elkötelezett volt az egészséges életmód és a prevenció fontosságának népszerűsítésében, ezért a helyszínen is életmód-tanácsadással, valamint rizikószűrésekkel várják a Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály munkatársai az érdeklődőket.

Mellékelten küldjük a rendezvény plakátját, amely a részletes programot is tartalmazza. Kérjük, adjanak hírt a sétáról, hogy minél többen értesülhessenek róla és csatlakozhassanak hozzá!

Rózsaszín sétával hívják fel a figyelmet a szűrés fontosságára Szegeden 1

Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata