Rossz úton indul, aki a gyűlöletet és a közösség megosztását választja

A makói polgármester elítéli, hogy a Jobbik két politikusa gúnyt űz Hódmezővásárhelyből, és megsérti a hódmezővásárhelyi polgárokat. Farkas Éva Erzsébet közleményét alább változtatás nélkül olvashatják. Az ügy előzményeiről korábban ITT számoltunk be.

Rossz úton indul, aki a gyűlöletet és a közösség megosztását választja

A napokban, a sajtóban és a közösségi médiában is felbukkant az a fotó, amelyen városunk egyik önkormányzati képviselője, Zeitler Ádám, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselőjelöltjével, Kiss Attilával együtt gúnyt űz Hódmezővásárhelyből, és ezzel megsérti a hódmezővásárhelyi polgárokat.

Azt gondolom, sem kampányidőszakban, sem azon kívül egyetlen felelősen gondolkodó politikusnak sem lehet célja, hogy megsértse egy település lakóinak identitástudatát.

Szeretnék minden jóérzésű makói polgár nevében elhatárolódni ettől a politikai akciótól, amely sem a város, sem az önkormányzat, sem pedig a makóiak álláspontját nem tükrözi.

Mind Hódmezővásárhelynek, mind Makónak sokat ártottak a közelmúltban azok a politikai akciók, amelyek a települések lakóit egymás ellen hangolták. Felelőtlen, rövidlátó és kártékony az a politikus, aki a saját politikai ismertségét megosztottsággal és gyűlölettel akarja megalapozni, erősíteni.

Számomra, városvezetőként a pártpolitika csak addig fontos, amíg értékeket közvetít, az értékek nélküli rombolás nem lehet célja egy önkormányzatban dolgozó politikusnak sem.

Ezúton szeretném felszólítani Zeitler Ádám képviselőt, hogy hagyja abba ezt a felelőtlen viselkedést, kérjen elnézést a vásárhelyiektől, és hasonló politikai akciókkal ne háborgassa a vásárhelyi és a makói polgárok együttműködő közösségét.

Amennyiben pedig Zeitler Ádám részéről ez egy politikai kampány első állomása volt, és a jövőben is a két település megosztottságát kívánja erősíteni, megsértve ezzel a vásárhelyiek és a makóiak közösségét, úgy felszólítom arra is, hogy mondjon le, és adja vissza önkormányzati képviselői mandátumát – írja Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere.

Az ügy előzményeiről:

Gúnyt űz Hódmezővásárhelyből a Jobbik választókerületi elnöke! – A hírek főutcája

Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmet. Levelét változtatás nélkül közöljük.