Már a konyhában eldől az, hogy ki milyen versenyző lesz 1

Mint ahogyan azt az elmúlt napokban jeleztük, október 28-án egy nagyszabású sportesemény helyszíne lesz a hódmezővásárhelyi BMFK.

A Kriko Gym szervezésében immár hetedik alkalommal szervezik meg a testépítő Kriko Kupát a helyi művelődési központban. Ennek kapcsán a rendezvény főszervezőjével, Kristó Endrével, a Kriko Team vezetőjével beszélgettünk.

– A legelső alkalommal, azaz a hét évvel ezelőtt megrendezett bajnokságunkon mindössze 17-en vettek részt. Majd az évek során ez a szám folyamatosan megduplázta önmagát, ami azt jelenti, hogy most vasárnap több mint száz fő fog egymással versenyezni. Számunkra ez egyrészt fantasztikus visszajelzés, másrészt nagy öröm. Ugyanis a rendezvény célja, hogy Hódmezővásárhely az országon belül egy olyan kiemelkedő város legyen, ahol a testépítés: ez a sport, ez az életforma méltó helyet kap. Nem tagadom, anyagilag igen kedvező ajánlatokat kaptam arra nézvést, hogy máshová vigyem a kupát, de nem akarok elszakadni Vásárhelytől, ragaszkodom a városhoz, mely megérdemli, hogy egy ilyen rangos eseménnyel gazdagítsuk. Úgy gondolom, jó irányban haladunk

– kezdte Kristó Endre főszervező.

Elmondása szerint a Kriko Kupa megrendezése nagyon összetett feladat. Kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy a nevezők számára ideális feltételeket teremtsenek, és színvonalas zsűrit tudjanak felállítani.

– A szervezés és az esemény lebonyolítása mellett még örömmel büszkeséggel tölt el, hogy megméretteti magát a saját csapatom is. Várhatóan 5-8 főből áll majd az együttesünk, és büszke vagyok rá, hogy hogy mindegyikük vásárhelyi. A jelentkezők között egyébként többgyermekes családanyák is vannak. Ez is azt bizonyítja: azok közül, akik lejárnak a terembe mozogni, hogy egészségesebbek legyenek, bőven akadnak olyanok, akik végül állandó életformává alakítják a testépítést. Sok tényező befolyásolja, hogy a testépítők megfelelő formában álljanak a színpadra, ilyen többek között a megfelelő étkezés és a rendszeres edzés: azaz gyakorlatilag már a konyhában eldől, ki milyen versenyző lesz

– mondta a szervező.

A verseny nemzetközinek tekinthető, ugyanis a magyar indulók mellett szlovákok, románok és osztrákok is képviseltetik majd magukat. A nagylelkű szponzoroknak köszönhetően hárommillió forint értékű tárgynyereményt osztanak ki. És ami a jelentkezést illeti, arra még az adott napon a helyszínen is lesz lehetőségük az érdeklődőknek. A verseny a megfelelő szabályozás keretei között zajlik majd.

Már a konyhában eldől az, hogy ki milyen versenyző lesz