Lakitelken mondott beszédet a Tornyai múzeum igazgatója 2

Az 1989-es rendszerváltozás előkészítésének emblematikus helyszínén, a Bács-Kiskun megyei Lakitelken rendezett ötvenhatos megemlékezésen Lezsák Sándor parlamenti képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Miklós Péter történész, a Tornyai János Múzeum igazgatója is beszélt.

Az ötvenhatos megemlékezésen Lezsák Sándor parlamenti képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint az idén nyolcvan esztendős Cey-Bert Róbert ötvenhatos szabadságharcos mondott beszédet.

Lakitelken mondott beszédet a Tornyai múzeum igazgatója 1

Az eseményen megszólalt Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetője, a Tornyai János Múzeum igazgatója is. A történész a Lakitelek Népfőiskola által alapított és adományozott Kátay Zoltán Ösztöndíj átadásakor annak idei kitüntetettje, Pap Eliza kiskunmajsai történész munkásságát méltatta, de szólt a történészi hivatásról is.

Lakitelken mondott beszédet a Tornyai múzeum igazgatója

Ez utóbbival kapcsolatban Miklós Péter kijelentette: a történész mesterségének része a fontos és felszabadító történelmi pillanatok – köztük kiemelten az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei – élményszerűségének megragadása és továbbadása az érdeklődőknek, s főleg a következő nemzedékek tagjainak.