Vágó Gábor

Hisztitől hangos az október 23-ára megszervezett „összellenzéki” tüntike. A teljes összefogás jegyében máris akad, akit kizárnak az egységből. A mozgalomszervező unokatestvérek, Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter megcibálták az LMP-s Vágó Gábor bajszát, aki „kicsinyes sunnyogó kiszorítósdit” emleget.

Az 1956-os forradalom 62. évfordulóján csúcsra jár az ellenzéki kiszorítósdi. Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter, az n+1-edik kormánykritikus formáció, a Mindenki Magyarországa szervezői kedd délutánra a Bem térre trombitáltak össze az európai ügyészséges akció égisze alatti aláírás-tarháló szivárványos tüntit, majd a teljes összefogás jegyében persze akadt, akit rögvest kizártak az egységből.

A zsidókból, cigányokból és baloldaliakból álló új Magyar Gárda menetelésével és a Molotov-koktélos forradalom rémképével médiahaknizó Márki-Zay és az LMP-ből is kipottyant unokatestvére, Hadházy fű alatt letiltották a korrupcióüldöző kartárs, a bajuszvilágbajnok Vágó Gábor színpadi(as) fellépését.

Több se kellett a választási kampányban a DK-főnök Gyurcsány Ferencet lazán lerészegező Vágónak, az LMP-s politikus hétfőn a közösségi médiában kezdett heves hisztibe.

„Nagyon méltatlan és megalázó helyzetbe hozott Hadházy Ákos a holnapi tüntetés kapcsán. A korrupcióellenes szövetség, aminek én vagyok a titkára, szervezi a holnapi tüntetést, ahova minden pártból egy olyan embert hívtak, aki sokat tett a korrupció felszámolásáért. Tőlünk engem, és erre az LMP elnökség rábólintott, hogy menjek. Azóta az történt, hogy Horváth András jelezte, hogy Hadházy nem akarja, hogy felszólaljak, mert szerinte megosztó vagyok. Ezt arra alapozza Ákos, hogy Hommonay Gergely DK-sokat szervez, hogy belém fojtsák a szót”

– borítottal a meleg pisivel teli ellenzéki bilit.

Vágó Gábor bejegyzéséből kiderül: az esemény szervezői azért határolódnak el tőle, mert „az LMP-t nem reklámozzák”, sőt, tulajdonképpen forradalmi hevületükben politikailag ki is akarták végezni a zöldpártot a fővárosi utcákon:

„arra számítottak, hogy a közös ellenzéki tüntetésre az LMP majd nem megy el, így azt tudják mondani, hogy az LMP nem ellenzéki párt”.

Vágó Gábor leszedi a keresztvizet Márki-Zay és Hadházy, a „kicsinyes sunnyogó kiszorítók”, illetve a balliberális celeb médiaügyvéd és többszörösen bukott politikus, Magyar György hónapok óta szerveződő új ellenzéki pártjáról/mozgalmáról is. Arról a formációról, melynek önjelölt vezérei maguk akarják meghatározni, ki az igazi ellenzéki, és ki nem – avagy ki az áruló.

„Abból is hosszas vita volt, hogy bejelentik e a mozgalmukat, végül legjobb tudomásom szerint csak annyit fognak bejelenteni, hogy majd bejelentik. Mindenesetre azért kár új politikai szervezetet alapítani, hogy kicsinyes sunnyogó kiszorítósdit játszanak ugyanazon az ellenzéki bázison. Tudom, hogy az állandó ellenzéki messiásvárás rulettkereke most éppen Hadházyt és Márki-Zayt dobta ki, de ez ugyanaz a politikai kultúra, ami miatt az ellenzék vergődik a NER-ben”

– mutat rá arra, hogy a nevek, a szereplők ugyan cserélődhetnek, de a szivárványos körforgó ellenére nincs új a nap alatt. Vízió és valós támogatottság hiányában nem marad más, mint a koncon való marakodás.

Márki-Zay egyébként hétfő esti Facebook-prédikációjában – ahol megint többet foglalkozott az országos politikával, mint a vásárhelyi ügyekkel – reagált Vágó posztjára. A politikai nagy mellényt felöltve úgy fogalmazott, azért alakult ki a „polémia”, mert az „LMP túlságosan közel sodródott az egyetértés vonalához” (mármint a Fidesszel – a szerk.). A túlmozgásos politikai újonc ki is oktatta az LMP-t és Vágó Gábort, akiknek

szerinte „van egy választásuk, az őrült nagy stratégiai hiba (azaz az összefogáspárti politikusaik elítélése – a szerk.) elismerésével mutathatnák meg, hogy nem a NER részei”.

Az LMP persze nem az első, és feltehetően nem is az utolsó párt, melynek a pártalapító vásárhelyi városvezető fogadatlan prókátorként tanácsokat osztogat, s mellyel ily módon szembe is kerül. Többször megírtuk: az országos politikai színpadára csörtető Márki-Zay rendszeresen értekezik arról, szerinte hogyan kellene politizálnia a „radikális, de nem szélsőséges” Jobbiknak, állandósult gyurcsányozásával pedig a DK vezetésénél és szavazótáboránál verte ki a biztosítékot.

Borítókép: Origo.hu