Jól szerepeltek a vásárhelyi Judosok Szombathelyen

Az elmúlt időszakban a Hód Judo SE sportolói rengeteget edzettek, és vasárnap nagy csatákat vívtak a Diák A és B korosztályos Országos Bajnokságon Szombathelyen.

Jól szerepeltek a vásárhelyi Judosok Szombathelyen 1

Mind a 6 induló pontszerző helyezéssel zárta a versenyt és érmeket is szereztek.

Jól szerepeltek a vásárhelyi Judosok Szombathelyen 2

Ocsák Nimród Zsombor, Diák B férfi -50 kg,  II. helyezett, ezüstérmes

Nimród hosszabbításos, szoros küzdelemben maradt alul a döntőben. Számos szép ívű dobást hajtott végre, amelyeket az ellenfél végül mind kivédekezett az utolsó pillanatban. Végül Nimród hibázott, az egyik indítását sikerült az ellenfélnek megkontráznia. A tavalyi bronzérem után idén ezüstérmet szerzett, ami gyönyörű eredmény és tisztán mutatja azt a fejlődést, amin Nimród végig ment az elmúlt évben. Büszkék vagyunk rá!

Ocsák Soma Zénó, Diák B férfi +60 kg, II. helyezett, ezüstérmes

Soma szintén okos, szép küzdelmekkel menetelt a döntőig. A nehézfiúk küzdelmei a tavalyi döntő megismétlését hozták, sajnos ezúttal viszont nem Soma hozhatta haza az aranyat. Soma lassabban kezdett a szokásosnál és ez elég volt ahhoz, hogy az egyébként 22 kg-mal nehezebb ellenfele (az ellenfél 11 évesen 103 kg-mal mérlegelt!) meglépje egy akcióval. Somára is nagyon büszkék vagyunk, két évben egymást követően döntőt vívni az országos bajnokságon igazán szép teljesítmény!

Nagy Noémi Katalin, Diák B női +49 kg, V. helyezett

Noémi, akárcsak tavaly, gyönyörűen kezdett, aztán a döntőbe jutásnál sajnos megtorpant. Mindkét éremért folyó meccsen ugyanabba a hibába futottunk bele. Noémi bemutatott egy dobást, de földön alul maradt és leszorították. Természetesen ebben a korosztályban pontosan arról szól a sport, hogy élvezzük és tanuljunk a hibáinkból. Ezt a hibát kijavítjuk. Noémi, akárcsak tavaly, pontszerző 5. helyen végzett és elmondhatjuk, hogy immáron másfél éve rendre a legjobb 5-ben szerepel a versenyeken.

Jól szerepeltek a vásárhelyi Judosok Szombathelyen 3

Jól szerepeltek a vásárhelyi Judosok Szombathelyen 4

Jól szerepeltek a vásárhelyi Judosok Szombathelyen 5

Jól szerepeltek a vásárhelyi Judosok Szombathelyen 6

Voltak országos bajnokságon induló újoncaink is. Nekik is voltak biztató pillanataik, nekik is további szép sikereket kívánunk!

Varga Szabolcs Dominik, Diák B férfi -32 kg, V. helyezett

Zaka Rebeka, Diák A női -38 kg, V. helyezett

Zaka Petra, Diák A női -35 kg, VII. helyezett

Mindenkire büszkék vagyunk. Köszönjük a sok biztatást és támogatást! Hamarosan jelentkezünk néhány videóval is és edzünk tovább, hogy egészséges, sportos gyerekek népesítsék be Hódmezővásárhely utcáit

Edzők: Dr. Hangyási Dávid Botond, Pfeffer Árpád és Ocsák Zoltán

Forrás: Hangyási Dávid Botond