Több százan húztak futócipőt a gyermekekért 6

Szombaton rendezték meg a Jótékonykodj futással! elnevezésű programot Hódmezővásárhelyen, amellyel az SZTE Gyermekklinika Sebészeti Osztályát lehetett támogatni. Az előzetes nevezés alapján körülbelül háromszázan támogatták a nemes kezdeményezést.

Egy diplomamunka továbbgondolásából született meg az ötlet Kun Hajnalka fejében, hogy egy sporteseményt a jótékonykodással kössön össze. Mivel Hajnalkának van egy 20 éves egészségügyi múltja, ezért egyértelmű volt, hogy a támogatást ilyen irányban fogják megjelölni. „Az előzetes nevezések és átutalások alapján mintegy 300 álltak a nemes ügy mellé. Hogy ez összegben pontosan mit jelent, az pár nap múlva fog pontosan kiderülni” – tudtuk meg a főszervezőtől.

Több százan húztak futócipőt a gyermekekért

Az idő is kedvezett a rendezvénynek, igazi futóidő fogadta azokat, akik kilátogattak a népkerti futópályához. Több táv közül lehetett választani. Kifejezetten a gyerekeknek hirdették meg az 1 kilométeres távot, amelyen nagyon sok kicsi vett részt.

Több százan húztak futócipőt a gyermekekért 1

Ki úgy, hogy a szülője is kísérte kézen fogva, ki pedig teljesen egyedül vágott neki a távnak. Természetesen a bemelegítés sem maradt el, erről Máté Zsolt gondoskodott, emellett a hangulatfelelős speaker Kandó Tamás volt, a hangosításról és a zenékről pedig a Rádió 7 gondoskodott.

A következő táv az 5 kilométeres volt. Ez is népszerűnek mutatkozott. A hódmezővásárhelyi Mihály Bettina barátnőjével, Renivel közösen vágott neki a távnak. Betti elmondta, hogy külön speciális edzéseket nem igényelt ez a verseny, mivel a mindennapjaiba már beillesztette a rendszeres futást: igyekszik hetente 2-3 alkalommal űzni ezt a mozgásformát. Az elindulás egyértelmű volt a részéről, hiszen kifejezetten keresi azokat a sportrendezvényeket, amelyek jótékonysági célt szolgálnak.

Több százan húztak futócipőt a gyermekekért 2

Hudák Alexandra Szarvasról érkezett édesanyjával, és szintén 5 kilométeren indult. Alexandra korábban elindult a Spar Budapest Maratonon is, aminek annyira megtetszett a hangulata, hogy elkezdte felkutatni az interneten a különféle futóversenyeket. A hódmezővásárhelyi térben is közel volt hozzá, illetve még jótékonykodni is lehetett vele, így nem volt kérdés az indulás.

Több százan húztak futócipőt a gyermekekért 3

A további távok között szerepelt még a 10,5 kilométeres, valamint a félmaratoni (21,1 kilométer) is. Utóbbinak a befutója Szeged határában volt. A rendezvényt az SZTE Gyermekklinika Sebészeti Osztály részéről dr. Vizi András nyitotta meg a délelőtt folyamán.

Több százan húztak futócipőt a gyermekekért 4

Több százan húztak futócipőt a gyermekekért 5

Forrás: radio7.hu