Első helyen végeztek az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói 4

Óriási sikert arattak a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar tanulói.

Az Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyén, amelynek első fordulóját tavasszal, Hódmezővásárhelyen, az őszit pedig Kaposváron rendezték meg, az összesített eredmények alapján a vásárhelyi gazdászok érték el a legjobb helyezéseket.

Első helyen végeztek az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói

– Évek óta kiválóan szerepelnek a hallgatóink ezen az Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyén, és azért is kiemelkedő a hozott eredmény, mert itt ők valóban az elméleti tudásukat helyezik, olyakor kombinálják össze a gyakorlatban szerzett tapasztalataikkal, tudásukkal, ami jól megmutatja azt, hogy mennyire elengedhetetlen a kettő egymás nélkül ebben a szakmában. Amikor mérlegre tesszük tehát, hogy egy adott képzés mennyire jó és hasznos, mindenképpen szerepet kell, hogy kapjon, hogy a megszerzett tudás mennyire alkalmazható. Ez a díj, és az egyéb kiemelkedő elismerések azt bizonyítják, hogy a képzéseink megállják a helyüket – kezdte Horváth József, egyetemi docens, az intézmény dékánja.

Első helyen végeztek az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói 1

A verseny szakmai elméleti és gyakorlati részekből állt.

Az első helyezett vásárhelyi csapat tagjai: Balogh Csaba, Herczeg Evelyn és Pap László, felkészítő tanárukkal, Dr. Benk Ákossal közösen elnyerték a lehetőséget, hogy a hannoveri EuroTier állattenyésztési kiállításon, idén novemberben részt vegyenek.

Közülük Pap Lászlót kérdeztük ezzel kapcsolatos élményeiről.

– A verseny mind két fordulója gyakorlat orientált sémák szerint volt kialakítva, amelyek úgy az álltokkal, mint a növényekkel kapcsolatos témákat felölelték. Igazán jó, és számunkra is igen érdekes, és hasznos koncepciót alkalmaztak Vásárhelyen és Kaposváron is. Ennek és a szerencsének köszönhetően könnyen vettük az akadályokat, sokat tanultunk belőle, és mindeközben jól is éreztük magunkat – mondta a Mezőgazdasági Kar hallgatója.

Első helyen végeztek az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói 2

László mezőgazdasági mérnöknek tanul, és hosszabb távon is a mezőgazdaság világában képzeli el az életét.

– Nagyrészt az órákon szerzett ismeretek és tapasztalatok játszottak szerepet a versenyeken, ám a felkészítési idő alatt a kollégáim és én azért megpróbáltunk olyan irányokat megadni egy-egy tananyag kapcsán, amelyekről mi magunk is azt gondoltuk, hogy esetleg szóba kerülhetnek a megmérettetésen, és kiemelkedőbb tudást kell nyújtani velük szemben – mondta Benk Ákos, a diákok felkészítő tanára.

Első helyen végeztek az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói 3

A felkészítő tanár maximálisan elégedett volt a helyezéssel, és elmondta, hogy a versenyt megelőzően a csapatok tagjai gondosan lettek összeválogatva, megcélozva ezzel is a sikert. A hannoveri kiállításon pedig igyekeznek majd új és hasznos tapasztalatokat átvenni, melyekkel tovább fejleszthetik tudásukat, mindemellett élvezik majd a learatott gyümölcsöket.