U12: az élcsoportban a Gepárdok

Megkezdődtek az Országos Gyermek (u12) Bajnokság küzdelmei. A három vásárhelyi csapat szokás szerint a Szolnoki (3. sz.) Régióba lett beosztva. Sági Ákos Gepárdjai az “A” csoportban a második helyen végeztek – így a következő fordulóban is a legjobbak közt játszhatnak. A Rókák és a HSA Pumák egyelőre az alsóház végén szerénykednek.

Eredmények:

U12 bajnokság 1.forduló “A” csoport – 2. hely

2018.10.07. Hódmezővásárhely, Hódtói Spcs.

Vásárhelyi Gepárdok – Szedeák Aranysakálok  36:60 (8:12,8:15, 7:6, 7:19)

Gepárdok: Baksics M. (-), Budácsik T. 1, Domján A. 1, Farkas M. (-), Morton A. 8, Molnár K. 4, Niksics A. 3, Sándor Zs. (-), Tóth D. 5, Ujvári M. 8, Venicz L. 1, Vereb T. 5.

edző Sági Ákos: “Nehéz mit mondani, nem ezt vártuk. Mentünk előre, de nem sikerült semmi, se védekezés, se dobás, se lepattanó. Leginkább fejben nem volt ott a csapat a mérkőzésen, a sikertelenség pedig még inkább visszahúzta a fiúkat. Biztatni sem tudtuk egymást. Még így is tartottuk a lépést az ellenféllel, csak a negyedik negyedben alakult ki a nagyobb különbség az eredményben. Ekkora távolság nincs a két csapat között, remélem ezt meg is tudjuk mutatni legközelebb! Farkas Miki betegen próbált segíteni a csapatnak, de az egészség fontosabb, jobbulást kívánunk neki!”

 Békési Gladiátorok – Vásárhelyi Gepárdok  43:68  (8:17,7:11, 4:5, 13:20, 11:15)

Gepárdok: Baksics M. (-), Budácsik T. 1, Domján A. (-), Farkas M. (-), Morton A. 13, Molnár K. 2, Niksics A. 6, Sándor Zs. 4, Tóth D. 5, Ujvári M. 27, Venicz L. (-), Vereb T. 10.

edző Sági Ákos: “Azt gondoltam az első mérkőzés után, hogy valamit nagyon elrontottunk a felkészülésben, de a csapat némiképp  rácáfolt erre. Volt időnk rendezni a sorokat a két mérkőzés között, és a fiúk is gyorsan túltették magukat a vereségen. Most is sok hibával játszottunk, de a jó felállásnak köszönhetően ki tudtuk használni az ellenfél gyengeségeit. Többen megmutatták magukat a mérkőzésen, akár védekezésben, akár eredményességben. Láthattunk jó egyéni megoldásokat, és néhány szép összjátékot is. Az ellenfél legjobbját is sikerült megfogni jó egyéni- és csapatvédekezéssel. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, így sikerült tavalyhoz képest még nagyobb külöbséggel nyerni. Gratulálok a csapatnak! ”

U12 bajnokság 1.forduló “F” csoport – 2. hely

2018.10.06. Hódmezővásárhely, Hódtói Spcs.

Vásárhelyi Rókák – HSA Pumák 96-27

Vásárhelyi Rókák – CSS Bega Timisoara 11-60

U12: az élcsoportban a Gepárdok 2

U12 bajnokság 1.forduló “F” csoport – 3. hely

2018.10.06. Hódmezővásárhely, Hódtói Spcs.

Vásárhelyi Rókák – HSA Pumák 96 : 27

HSA dobók: Kárpáczi Jázmin 11, Pinczér Cintia 8, Kokovai Karina 3,  Barna Ariella 2, Szűcs Léna 1, Kis Bernadett 1 pont.

Kotormán Zsuzsanna edző: “U12 első bajnoki fordulóban  két fiú csapat ellen játszottuk mérkőzéseinket. Ez sajnos a lányokat elbátortalanította. Álmosan kezdtük a játékot, sokat hibáztunk ziccer helyzetekben is.A védekezés is a második negyedre kezdett hatásos lenni, sajnos a többiek nem tudták felvenni a játék ritmusát. Ellenfelünk jól kihasználta hibáinkat, gyors labdaszerzésekből sikeres kosarakat szereztek.”

 HSA Pumák – CSS Bega Timisoara 14 : 46

HSA dobók: Pinczér Cintia 6, Kárpáczi Jázmin5, Barna Ariella 1, Szűcs Léna 1, Kokovai Karina 1 pont.

Kotormán Zsuzsanna edző: “A nagy arányú vereség után próbáltuk összeszedni magunkat, de az ellenfelünk magassági fölénye igencsak érvényesült.Gyorsabbak, ponterősebbek voltak, nekünk ez a nap nem úgy sikerült ahogy szerettük volna. Gratulálok a csapatoknak!”

U12: az élcsoportban a Gepárdok 1

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu
Fotó: Varga Franciska