Most kidobhatja, amit régóta nem tud! 2

A háztartási elektronikai hulladékot gyűjtik vasárnap a vásárhelyi Interspar parkolójában. Ilyenre még nem volt példa a városban.

– A Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyedi kezdeményezést szervez október 21-én, a Környezetvédelmi Világnapon. Ezen a napon 9 és 18 óra között várjuk az elektronikai hulladékot a Family Center parkolójában – ismertette szerdán Walterné Böngyik Terézia. Az egyesület elnöke hozzátette, ezt azért tartják fontosnak, mert az efféle szemét sokszor meggondolatlanul a kommunális hulladék közé kerül, holott a benne lévő rengeteg veszélyes anyag, például az ólom és a higany az újrahasznosítás során károsan hathat a környezetünkre.

Most kidobhatja, amit régóta nem tud! 3

A gyűjtést a Multigrade Környezetvédelmi Kft. végzi. Kunyi Barbarától, a cég szállítási vezetőjétől megtudtuk, hibás elektronikai gépeket, elemeket, fénycsöveket és nyomtatókban elhasznált festőpatronokat is átvesznek majd. Festékes és olajos tárgyakkal azonban nem foglalkoznak.

A vállalat Szegeden már tartott hasonló akciót, ott nagy örömmel fogadták az emberek a lehetőséget.

Most kidobhatja, amit régóta nem tud!

Fontos megemlíteni, hogy a lakosok csak személyigazolvánnyal és lakcímkártyával vehetik igénybe a szolgáltatást.

Az időjárás nem akadály, rossz idő esetén sátrat húznak a parkolóban. Az összegyűlt hulladékot szétválogatják, majd tovább viszik egy újrahasznosító üzembe.

Most kidobhatja, amit régóta nem tud! 1