Sneider Tamás és Márki-Zay Péter

A nemzeti ügy képviselete elesett az egykori jobboldali radikális pártban, mely mára egyértelműen balliberális fordulatot vett – állítja a Jobbikból kilépett Volner János, a párt egykori arca, meghatározó vezetője. Gyurcsányék szekerét persze nemcsak a Jobbik tolja, hanem adott esetben Márki-Zay Péter is.

Kilépett a Jobbikból Volner János. Az alelnökkel tart két másik honatya, Apáti István és Fülöp Erik is, ám parlamenti mandátumukat mindhárman megtartják – közölték kedden. Volner úgy fogalmazott, a pártban ellene indult eljárást koncepciósnak tartja.

A mai nappal számomra, mint ahogy nagyon sok hozzám kötődő ember számára a Jobbik elesett, a nemzeti ügy képviselete a Jobbikon belül elveszett. Úgy nemzeti ügyeket képviselni, hogy időközi választásokon segítünk Gyurcsány Ferenc pártjának, nyerni nem lehet

– nyilatkozta a Hír TV Híradójának.

Volner ezzel arra utalt, hogy Sneider Tamás elnök Jobbikja Gyurcsány Ferencék jelöltjét, Németh Angélát segítette győzelemhez nemrég Budapesten a XV. kerületi időközi polgármester-választáson azzal, hogy nem állított jelöltet. Mint portálunk megírta, ez már a kerületi Jobbik-szervezetnek is sok(k) volt, Bodó Miklós választókerületi elnök, önkormányzati képviselő kilépett a pártból a vállalhatatlan balra tolódás miatt, és jelezte, hamarosan a szervezetnek is vége lehet. De nemcsak a Jobbik smúzolt és asszisztált a gyurcsányista polgármester megválasztásához, hanem a „Jobbik-logó nélküli jobbikos” vásárhelyi polgármester is. A Sneidert nemrég „szövetségesének” nevező Márki-Zay Péter a XV. kerületben tavasszal aktívan támogatta a DK-s Hajdu László országgyűlési képviselő-jelölti kampányát, majd ősszel a már említett Németh Angéla mellett kampányolt Újpalotán, Pestújhelyen, illetve Rákospalotán (abban a kerületben, ahol a Vásárhelyre „importált”, irdatlanul kreatív „Fogadj örökbe egy kukát!” akció megszületett). Őt tehát – elvben – keresztény, konzervatív, jobboldali politikusként nem zavarta, hogy az őszödi hazugságbeszédről elhíresült Gyurcsány embereinek sikerénél bábáskodott…

Visszatérve a haláltusáját vívó Jobbikra, Volner János az Origo.hu-nak azt mondta: a párt vezetésének egyértelmű a kapcsolódása Soros György nemzetközi hálózatához. Hozzáfűzte, kirajzolódik egy olyan vezetői csoport, amely a balliberális fordulatot végrehajtja. Ezért nem szavazták meg például a Parlamentben a Soros–Sargentini-jelentést elítélő kormányzati indítványt (korábban megírtuk: a Magyarországot elítélő anyag strasbourgi elfogadását Márki-Zay Péter is többször üdvözölte).

– Azzal szeretnék a Jobbikot „szebbé tenni” a balliberális szövetségesek előtt, hogy hasonló témákban nem állnak a nemzet oldalára. Nem állnak a magyar nemzet oldalára, mert a határozott nemzeti kiállás sértené a liberális politikai erőket

– idézi az Origo.hu Volnert, aki szerint lépésről lépésre látható, ahogy a Jobbik közeledik a baloldalhoz, többek között Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójához.

– Biztos vagyok abban, hogy egy teljes, országos szintű koordináció lesz a Jobbik és a baloldali pártok között az önkormányzati választáson

– vélekedik. Volner ezt a taktikát maximálisan ellenzi: meglátása szerint sem országos szinten, sem helyi szinten nem megengedhető, hogy a DK vagy éppen a Liberálisok elvei, célkitűzései valósuljanak meg Magyarországon.

Az ATV-ben pedig úgy értékelt a Jobbikot elhagyó ex-alelnök, hogy megélhetési politizálás, amit némely jobbikos vezető csinál.

– Csak azért ne üldögéljünk bent a parlamentben, hogy jó a fizetés és jó a büfé

– üzent politikustársainak, hozzátéve: nincs értelme azért összeállni például az LMP-vel, hogy minél több baloldali szavazót vadásszanak le, és négy év múlva elmondhassák majd magukról, hogy ők a legnagyobb ellenzéki párt.