Három szakaszban készül a keleti elkerülő út

Három szakaszban készül Vásárhely keleti elkerülő útja, mely a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centruma közelében ágazik el a 47-esről, s majd az Erzsébet útig ér. A tervek szerint az év végére befejezik.

Az Erzsébeti út felé, vagy onnan a 47-esre jövő évtől úgy juthatnak majd el az autók, hogy nem kell áthajtaniuk a városon, így leginkább a Simonyi, Klauzál, Tornyai és Kistöltés utcaiak, no meg a Csomorkányi és a Makói országúton élők mentesülnek a jelenlegi nagy, legfőképpen teherautókból álló forgalomtól.

A 3,2 kilométer hosszú keleti elkerülő út három kereszteződést érint, de a 47-esnél, a Csomorkányi úton és az Erzsébeti úton ezek még nincsenek készen. Az utóbbiig még ki sem értek a kivitelezők, sőt az ASA mellett még csak az úttükröt vágták ki. A47-esnél és a Csomorkányi úton azonban félpályán haladhat a forgalom, mert az egyik sávot kivágták – itt lesz a körforgalmi csomópont.

A körülbelül 40-50 százalékban elkészült út legkészebb szakaszának egyébként a Békéscsaba-Szeged vasútvonal és a Csomorkányi út közötti részt találtuk, itt nem csak a fénysorompó van készen, de az úttest nagy részét is leaszfaltozták a Délút szakemberei.

Az elkerülő egyébkét két sávos lesz, s 9 méter széles. Ha határidőre, azaz az év végéig elkészülnek vele, akkor következik a körülbelül egy hónapos forgalomba helyezési eljárás, azaz várhatóan január végén, február legelején nyitják meg a forgalom előtt.

Épülőben a keleti elkerülő

Épülőben a keleti elkerülő
Épülőben a keleti elkerülő
Három szakaszban készül a keleti elkerülő út
Így áll a keleti elkerülő út
Épülőben a keleti elkerülő
Épülőben a keleti elkerülő
Épülőben a keleti elkerülő
Épülőben a keleti elkerülő Épülőben a keleti elkerülő Három szakaszban készül a keleti elkerülő út Így áll a keleti elkerülő út Épülőben a keleti elkerülő Épülőben a keleti elkerülő Épülőben a keleti elkerülő