Az újszülöttekre fordítják a koncert bevételét 2

Közel egymillió forint gyűlt össze Komlósi Ildikó és Balogh József nemrég tartott vásárhelyi jótékonysági hangversenyén. Két berendezést vásárol a bevételből a kórház.

Komlósi Ildikó Kossuth-díjas opera-énekesnő és Balogh József Liszt Ferenc-díjas zongoraművész adott jótékonysági hangversenyt szeptember végén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Az újszülöttekre fordítják a koncert bevételét

A koncertet a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány szervezte. Kószó Péter kuratóriumi elnök kedden elmondta: az est folyamán befolyt összeget a helyi kórház gyermekosztályának ajánlják fel.

– Az esemény teltházas volt. Belépőt 2500, támogatói jegyet 10 ezer forintért lehetett vásárolni, így közel egymillió forint gyűlt össze – ismertette Kószó Péter.

Kallai Árpád a művészeknek, az alapítványnak és az adakozóknak is megköszönte a kórház felé nyújtott segítséget.
– Hatalmas támogatást jelent ez nekünk, főleg mostanában, amikor rendszeresen támadások érnek bennünket – jelentette ki a főigazgató.

Az újszülöttekre fordítják a koncert bevételét 1

A pénzből két berendezést vásárolnak. Az egyik egy modern, inkubátorra és kiságyra is felszerelhető ledfényes lámpa, amit a régi fénycsövek helyett alkalmaznak majd az újszülöttek sárgaságakor. A másikkal pedig a csecsemőcsípők szűrését tudják elvégezni.