Panaszláda: hajléktalanok élnek a bevásárlóközpont mögött! 1

Tele van szeméttel, a fedél nélküliek holmijával és ürülékkel az egyik hódtói hipermarket mögötti terület – jelezte szerkesztőségünknek egy olvasónk.

Olvasónk azt írta Panaszládánknak: az egyik bevásárlóközpont mögött, a kőfal mentén áldatlan állapotok uralkodnak. A gaz elburjánzott, szeméthegyek állnak, és az ott élő hajléktalanok miatt az emberi ürülék sem ritka látvány arra.

A problémáról fotókat is kaptunk, amik jól tükrözik a tarthatatlan helyzetet.

Panaszláda: hajléktalanok tanyáznak a bevásárlóközpont mögött!

Panaszláda: hajléktalanok élnek a bevásárlóközpont mögött!

Panaszláda: hajléktalanok tanyáznak a bevásárlóközpont mögött! 2

Az esetről Márki-Zay Péter vasárnap esti Facebook-videójában is szó esett. A polgármester azt mondta: a nemrég a Városházára kerülő Dombi-Kiss Lászlónak továbbítja az észrevételt. Amennyiben az önkormányzaté a terület, akkor rendbe teszik azt, ha pedig a hipermarketé, akkor intézkedést kérnek az áruháztól.

A Vásárhely24 már többször írt a témáról. A portál egy februári cikke után a városüzemeltetési csoport egy nap alatt kitakarította a környéket.

Egyébként ma lépett hatályba az új hajléktalan-törvény az országban. E szerint a megfelelő lakhatással nem rendelkező emberek nem tartózkodhatnak az utcán. Ha 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök egy személyt amiatt, mert közterületen él, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Panaszláda: hajléktalanok élnek a bevásárlóközpont mögött! 3

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!