Sikeresen szerepelte a Magyar Közút szakemberei a V! rodeó döntőjén

Endrődi Iván, Frank István és Somorai Attila útüzemeltető szakmunkások képviselték Magyarországot a V4 Rodeo csehországi döntőjén, akik végül az ötödik, hatodik és nyolcadik helyet szerezték meg. A képen balról jobbra: Somorai Attila, Endrődi Iván, Frank István.

A Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban már több éves múlttal rendelkezik a közútkezelők számára elindított rodeo verseny. Idén mind a 19 megyében előselejtezőket tartott a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a megyei bajnokok pedig szeptemberben a társaság martonvásári mérnökségén mérhették össze tudásukat. Az első három helyezett akkor Frank István, Somorai Attila és Endrődi Iván lett, akik így idén Csehországban, a brno-i Autodromban hazánkat képviselhették.

A rodeo verseny lényege, hogy egy akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat a versenyzők. Nehezítésként szóróadapterrel és ekével felszerelt nehézgépjárművel haladnak végig a pályán. A verseny időre megy, ugyanakkor az egyes akadályoknál, ha hibáznak a versenyzők, akkor más-más mértékű büntetőmásodperceket kapnak. Brno-ban is két fordulót kellett teljesíteniük a résztvevőknek, a két kör összesített eredménye alapján alakult ki a végső rangsor.

Az első fordulóban a 2018-as magyar bajnok, a szegedi Frank István a bravúros harmadik helyet szerezte meg. Endrődi Iván az ötödik lett, míg Somorai Attila a tizedik. A második fordulóban bár Frank István jó idejű kört futott, a büntetőpontok miatt összesítésben visszaesett a hatodik helyre, Somorai Attila javított, így feljött a nyolcadik helyre, míg Endrődi Iván kiegyensúlyozott újabb körével megtartotta előkelő ötödik helyezését.