Véget ért a vásárhelyi Metamorfózis

A XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium zárókiállítását rendezték meg ma késő délután a Nagy Sándor utcai Nemzetközi Kerámiaközpontban.

Maguk az alkotók mutatták be ma késő délután a XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium kamarakiállításán látható alkotásaikat. A tizenhárom művész: a francia Emanuelle Esminol, a makói Fodor Ilda, a cseh Helene Hlusickova, Herter Katalin, a szlovák Ivica Markovicova, Keményffy Gábor, Krawczhun Malina, Maróti Viktória, a vásárhelyi V. Nagy Sándor, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsanna és a szlovák Veronika Selingerová valamennyien a Metamorfózist, azaz az Átváltozásokat fogalmazták meg különféle módon és technikákkal. Igazi érdekes és színes kiállítást hozva létre.

– Átváltozás majdnem minden nap érte a kollégákat. Ez a tizenhárom ember, aki most együtt dolgozott, is átváltozáson ment keresztül – mondta Pannonhalmi Zsuzsanna keramikusművész. A szimpózium vezetője hozzátette: – Az szeretnénk, ha változás lenn a szimpózium első 20 évéhez képest a programokban, kicsit a gyárak kérésére is a dizájnban és a színekben. Ahogy a művésztelepi munka, egy-egy ember felkészülése is megújulást jelent szakmailag, úgy gondolom, hogy az az újfajta gondolkodás és az ehhez szervezett kisebb alkotóközösségek gyorsabb és átgondoltabb eredményt fognak hozni.

Aki a kerámia szimpózium kamaratárlatát a Nagy Sándor utca 9. szám alatti Nemzetközi Kerámiaközpontban nem tudta megnézni, az megteheti majd a Tornyai János Múzeumban, ahol december az alkotók összes elkészült munkája látható lesz, illetve a zsűri ott válogatja ki azokat az alkotásokat, melyeket a továbbiakban a városi közgyűjteménybe őriznek tovább.

Az átváltozást formázták meg a kerámikusok

kerámia_szimpózium (13)
kerámia_szimpózium (4)
kerámia_szimpózium (5)
kerámia_szimpózium (10)
kerámia_szimpózium (6)
kerámia_szimpózium (7)
kerámia_szimpózium (11)
kerámia_szimpózium (12)
kerámia_szimpózium (14)
kerámia_szimpózium (15)
kerámia_szimpózium (16)
Véget ért a vásárhelyi Metamorfózis 1
kerámia_szimpózium (20)
kerámia_szimpózium (17)
kerámia_szimpózium (22)
kerámia_szimpózium (19)
kerámia_szimpózium (24)
kerámia_szimpózium (25)
kerámia_szimpózium (26)
kerámia_szimpózium (27)
kerámia_szimpózium (29)
kerámia_szimpózium (28)
Ízelítő a XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium alkotásaiból
kerámia_szimpózium (31)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...