Bűnügyi felügyelet alatt az egykori Szeviép-vezér

Bűnügyi felügyelet alá helyezte B. Sándort a mórahalmi Mini Hungary Park ügykapcsán a Szegedi Járásbíróság.

Attól is eltiltották, hogy kapcsolatba lépjen az ügy többi szereplőjével.

A szegedi Fidesz közleménye szerint “Botka udvari beszállítója” került bűnügyi felügyelet alá. A nyilatkozatot alább változtatás nélkül olvashatják.

“A szegedi szocialisták tele vannak bűnügyekkel: alig telik el nap, hogy a korrupt szegedi baloldal szereplőinek ne pattanna ki valami újabb ügye. Csütörtökön a luxusvillájában vették őrizetbe B. Sándort, a SZEVIÉP-ügy vádlottját a Mini Hungary-park ügyével kapcsolatban. Ezzel ismét egy régi szegedi baloldali bizalmas, most Botka László egykori udvari beszállítója került őrizetbe.

Október 2-án a Gyulai Járásbíróság felfüggesztett börtönre ítélte a szegedi városháza három magasrangú szocialista vezetőjét, Botka László polgármester bizalmasait. A VIP-parkolóbotrány miatt elítélt Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök nem mondtak le posztjukról, és Botka László sem mentette fel őket a feladatvégzés alól.

Csütörtökön a luxusvillájában vették őrizetbe B. Sándort, a SZEVIÉP-ügy vádlottját a Mini Hungary-park ügyével kapcsolatban, majd a bíróság elrendelte a vádlott bűnügyi felügyeletét.

Ezzel Botka László udvari beszállítója, a hírhedt szegedi SZEVIÉP-vezér az újabb baloldali alak, akit gazdasági bűncselekmények miatt előzetesbe, vagy bűnügyi felügyelet alá helyezett a bíróság. Czeglédy Csaba – aki Botka László ügyvédje is volt egy időben – szintén Szegeden tölti letartóztatását a diákszövetkezeti csalássorozat miatt.

A börtönválogatott névsora szinte minden nap újabb emberrel bővül. Minden szereplőben az a közös, hogy mindannyian Botka László szegedi szocialista polgármester emberei és bizalmasai.”