Olvasói levél: Márki- Zay Péter valóban kereszténydemokrata?

Somogyi János Budapesten élő, ám lélekben még mindig vásárhelyi ügyvéd az alábbi olvasói levelet juttatta el szerkesztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk.

Szeretném hinni, hogy szeretik a városukat, Vásárhelyt. Bizonyára szeretnék, hogy a városban minden rendben legyen. Legalább úgy, mint régen. Mint 2018. február 25.-e előtt. Működjenek az intézmények, ne zárjon be a városi strand, legyen nyitva a városi stadion, sugározzon a városi televízió, stb.

Talán valamiért nem kedvelik Lázár Jánost, vagy/és a Fideszt, de emiatt már megbüntették február 25.-én Lázárt és a Fideszt. Ekkor még biztosan nem gondolták, hogy ilyen nagy árat fizetnek majd érte. Nem gondolhatták, hogy egy olyan embert ültetnek a polgármesteri székbe, aki egyrészt nem ért semmihez, másrészt olyan konfliktuskereső személyiség, aki minden vezetői posztra alkalmatlan.

Kérem, ne büntessék már tovább a vásárhelyieket azzal, hogy Márki-Zayt támogatják a polgármesteri székben való megtartással. Ne büntessék a város fiatalságát azzal, hogy hagyják megfosztani őket a sportolási lehetőségektől. Ne büntessék a felnőtteket az egészséges életmódjuk gyakorlásának megakadályozásával, csak azért, mert egy szereptévesztéses polgármester folyamatosan huzakodik az önkormányzat közgyűlésével. Miután képtelen tudomásul venni, hogy a polgármester alapvető feladata a közgyűlési döntések, határozatok végrehajtása és nem a közgyűlés működésének akadályozása.

Könyörgöm, vegyék már észre, hogy a város előbb utóbb tönkre megy ebbe az állandó harcban, amit a polgármester generál, aki nyolc hónapja páváskodik a város élén, de egyetlen pozitív esemény, cselekmény, eredmény nem köthető a nevéhez. Vagy mondjanak egyet, ha tudnak.

Márki-Zay Péter 45 évesen, minden előzetes közéleti tevékenység nélkül, minden közigazgatási ismeret, minden politikai tapasztalat híján került a város élére és eddigi ténykedésével azt bizonyította, hogy kompromisszumképtelen a polgármesteri munkájában, szinte mindenkivel konfliktust generál, akivel városvezetőként kapcsolatba kerül. Már maga is érzékeli, hogy nincs a helyén a polgármesteri székben, szívesen szabadulna is belőle. Keresi a helyét az országos politikában, az ellenzéki térfélen, ahol elegendő csak nagyokat mondani, kormányellenesen fröcsögni, de nem kell csinálni semmit, nem kell felelősséget vállalni semmiért. Ott elég csupán ötletelni a minden Orbán-fóbiás  egyemberkénti összefogásáról, libsik, zsidók, cigányok, migránsok, balosok, jobbikosok, vallásosok, ateisták, stb. alkotta Magyar Gárdáról. Ez Márki-Zay Péter világa, ott a helye.

Kedves Márki-Zay hívők!

Kérem engedjék el kegyeltjüket, hagy menjen az országos politika színpadára, ahova egyébként is vágyik. Hagy mutassa meg Gyurcsány Ferencnek, Szabó Tímeának, Tordai Bencének, Újhelyi Istvánnak és a többi „hazafinak”, sőt, az egész magyar ellenzéknek, hogyan kell az „Orbán rezsimet” megdönteni. Vagy csináljon, amit akar. Csak a vásárhelyieket hagyja már békében, hogy legalább úgy élhessenek, mint annak előtte, hogy ő színre lépett.

Somogyi János