Nem oszlatja fel a vásárhelyi közgyűlést a Fidesz 2

Alaposan megfontolták, mi szól mellette, mi ellene, majd döntöttek – jelentette be csütörtökön Hegedűs Zoltán frakcióvezető és Havasi Katalin, a párt helyi elnöke.

A politikusok arra reagálva közölték ezt, hogy Márki-Zay Péter polgármester vasárnap óta a közgyűlés feloszlatását és az időközi választás megtartását szorgalmazza.

Nem oszlatja fel a vásárhelyi közgyűlést a Fidesz

– Mérlegeltük a javaslatot, mert nagyon sokan megkeresnek bennünket, hogy csalódtak Márki-Zay Péterben. Nem ezt várták tőle az emberek. A város rossz irányba halad, és csak a saját országos karrierjét építi – mondta Havasi Katalin. A Fidesz helyi elnöke szerint ha most feloszlatnák a közgyűlést, leghamarabb februárban lenne az új választás, így az új képviselő-testület mindössze októberig, a soron következő önkormányzati választásokig kapna mandátumot.

A politikus leszögezte, egy éven belül két választás értelmetlen, és teljesen tönkretenné Hódmezővásárhelyt.

Hegedűs Zoltán ezt azzal egészítette ki: a feloszlatás gondolata már májusban felvetődött, azonban akkor Márki-Zay Péter azt kérte tőlük, hogy hagyják dolgozni a városért. – Mi lehetőséget biztosítottunk számára, azonban az elmúlt hónapokban azt tapasztaltuk, hogy nem az itt élők érdekeiért tevékenykedik – jelentette ki a frakcióvezető, hozzátéve, egy polgármesternek az lenne a dolga, hogy fejlessze és üzemeltesse a városát.

– Mindent összevetve: nem támogatjuk Márki-Zay javaslatát, mert nem engedhetjük, hogy egy teljes évig ne a munka, hanem a kampány legyen az első Vásárhelyen – hangsúlyozta.

Nem oszlatja fel a vásárhelyi közgyűlést a Fidesz 1

Márki-Zay korábban azt nyilatkozta, hogy a fideszes képviselők azért nem szeretnének új választást, mert félnek, hogy kisebbségbe kerülnének a közgyűlésben. Erre Hegedűs Zoltán most úgy reagált: a polgármester rosszul méri fel a jelenlegi állapotokat a városban.

Korábban írtuk:

Havasi Katalin vasárnap óta többször jelezte: a Fidesz mérlegeli ennek lehetőségét, hiszen pró és kontra is szólnak érvek. Mellette, hogy rengetegen jelzik, csalódtak a polgármesterben, valamint hogy a város nem jól működik, nincs gazdája, és borzalmas a közhangulat. Ellene, hogy egy februári időközi választás esetén az új városvezetés és az új testület csak fél évre kapna mandátumot, hiszen októberben a rendes önkormányzati választást is megtartják majd. Ez nem kevés pénzbe kerülne, ráadásul permanens kampány alakulna ki a városban, ahol még inkább háttérbe szorulna a település vezetése, működtetése.