Hódmezővásárhelyen és Makón kerékpározással küzdenek az emlőrák ellen

Az útjára indított egészségprogramoknak köszönhetően Hódmezővásárhelyen immár 10 éve működik az EVP- Egészségfejlesztési Iroda, míg Makón a Makói Egészségfejlesztési Iroda 4 éve.

A programok egészségmegőrző, egészségfejlesztő, betegségmegelőző és szűrőprogramjaival az elmúlt időszakban számos esetben találkozhattak a lakosok.

Az egészségfejlesztési programok keretében kiemelt figyelmet fordít az EVP- Egészségfejlesztési Iroda és a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda az emlőrák elleni küzdelemre is, hiszen Magyarországon az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés, amiben évente több mint 1500 nő hal meg, ez naponta öt nőt jelent.

Az emlőrák ellenes küzdelem jegyében idén Hódmezővásárhelyen 10. alkalommal, Makón pedig 4. alkalommal rendeznek  október 12-én 15.00 órai kezdettel egészségkerékpározást, hogy együtt hívják fel a figyelmet a szűrés fontosságára.

Hódmezővásárhely

Időpont: 2018. október 12. 15.00 óra

Regisztráció: 14.00 órától

Helyszín: Kossuth tér

Megnyitó: A rendezvényt Gyurisné Pethő Zsuzsanna az EVP programigazgatója nyitja meg.

A kerékpározásból visszaérve a Kossuth téren azok a hölgyek között, akik tavaly október 13. után részt vettek emlőszűrésen és regisztráltak, a helyszínen három kerékpárt, a szimpatizánsok között pedig három orchideát sorsolnak ki.

Makó

Időpont: 2018. október 12. 15.00 óra

Regisztráció: 14.00 órától

Helyszín: Széchenyi tér

Megnyitó: A rendezvényt Dr. Kallai Árpád főigazgató nyitja meg.

A kerékpározásból visszaérve a Széchényi téren azok a hölgyek között, akik tavaly október 13. után részt vettek emlőszűrésen és regisztráltak, a helyszínen három kerékpárt, a szimpatizánsok között pedig három orchideát sorsolnak ki.

További információ az EVP-EFI: 62/532-368-as telefonszámon és az efi-hodmezovasarhely@evp.hu e-mail címen, vagy a Makó – EFI: 62/511-186 telefonszámon, illetve az efi-mak@evp.hu e-mail címen vagy Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató 30/44-22-406 telefonszámon.

Forrás: Gyurisné Pethő Zsuzsanna – EVP programigazgató
Fotó: Archív