Havasi Katalin

A Fidesz vásárhelyi elnöke szerint a polgármester vadabbnál vadabb ötletei azt célozzák, hogy politikai celebként foglalkozzon vele az országos média. Közben a város pusztul, mert nincs gazdája.

A Hír TV vendége volt Havasi Katalin, a vásárhelyi Fidesz elnöke. A politikust annak kapcsán kérdezték, hogy Márki-Zay Péter polgármester a napokban kifakadt a Facebookon: a közgyűlés feloszlatását szorgalmazta.

Havasi Katalin úgy reagált: Márki-Zay nem bújhat ki egy durcás poszttal a felelősség alól, mert látja, hogy amihez nyúl, az tönkremegy, és számos program marad el, amit az ő feladata lenne megszervezni.

Ezzel együtt mérlegelik a feloszlatás lehetőségét.

Két körülmény szól mellette: az egyik, hogy rengetegen csalódtak a polgármesterben, a másik, hogy a város nem jól működik, az intézmények bezárása fenyeget, a közhangulat pedig borzalmas. A mérleg másik serpenyőjében az szerepel, hogy amennyiben időközi választást tartanának Vásárhelyen februárban, az új városvezető és testület csak fél évre kapna mandátumot, hiszen jövő októberben önkormányzati választásokat tartanak az országban. A városban így permanens kampány alakulna ki, ami csak az adok-kapokról szól, nem a település vezetéséről, fejlesztéséről.

A Fidesz-elnök elmondta, közel 6 milliárd forint van a város számláján, tehát abszolút érthetetlen, miért akarja bezárni Márki-Zay a stadiont és az uszodát, ellehetetlenítve ezzel a gyermekek sportolását, iskolai ingyenes úszásoktatását. A Fidesz azt javasolja, az önkormányzat engedje el a pénzszűkében lévő egyesületek bérleti díját, oldja meg a fenntartást a költségvetés tartalékalapjából – ám a polgármester nem akarja közgyűlési napirendre vetetni a kezdeményezést, ami Havasi szerint sokat elmond szándékairól.

– Márki-Zay Péter vadabbnál vadabb ötleteivel politikai celebként akar bekerülni az országos médiába. Ilyen az új Magyar Gárda is, melyre semmi szükség sincs, hiszen erőszakot és félelmet kelt az emberekben. Vásárhelyen már ellenségességet szült a politikája, miközben a városnak nincs gazdája. A polgármester ne nyavalyogjon, ne hisztizzen, mint egy óvodás, hanem kezdjen el dolgozni, egyeztetni, szedje szálára a problémákat, tárgyaljon felkészülten a vállalkozókkal

– üzente Havasi Katalin.

Tekintsék meg a Hír TV videóját!