állatvédelem fidesz segít 3

Kószó Péter és Lázár János tárgyalt a helyi állatvédelmi szervezetekkel arról, hogyan lehetne jobbá tenni a helyzetet a városban.

Újraélesztették szerdán az állatvédelmi kerekasztalt a vásárhelyi Fidesz-irodában. A beszélgetésen Kószó Péter képviselő ismertette, az előző városvezetés rendszeres egyeztetett és együttműködött a településen működő öt állatvédő szervezettel, és éves szinten támogatta az önkormányzat költségvetéséből a tevékenységüket.

– Személyesen is tapasztalom, hogy országszerte hiányosságok vannak állatvédelmi kérdésekben, ezért szorgalmazni fogom a parlamentben, hogy minél több intézkedést hozzunk az előrelépés érdekében – mondta Lázár János. Az országgyűlési képviselő kormányzati forrást ígért az állatvédőknek, hogy minél nagyobb sikereket érjenek el a munkásságukban.

állatvédelem fidesz segít 5

A megjelent állatvédők szerint egyre több Vásárhelyen a kóbor kutya, a letöbbjüknek pedig még chipjük sincs. Az pedig továbbra sem ritka, hogy a megunt négylábúaktól úgy válnak meg a gazdák, hogy  útnak eresztik őket az országutak mellett . Ez azonban már kimeríti az állatkínzás fogalmát.

Az ivartalanításra is nagyobb hangsúlyt kellene fordítani, ugyanis így megelőzhetőek lennének a nem várt szaporulatok. Továbbá az állatvédelmet már az iskolában tanítani kellene, hogy a gyermekekben már korán rögzüljön az állatok szeretete – hangzott el.

állatvédelem fidesz segít 6

A tárgyalást követő sajtótájékoztatón Kószó Péter kijelentette, az állatvédelmi kérdéseket a decemberi közmeghallgatáson a közgyűlés elé szeretnék terjeszteni. Egy állatvédelmi járőrt terveznek elindítani a településen, és azt szeretnék, ha az önkormányzat – a minél pontosabb adatok miatt – a tavalyi ebösszeírás után jövőre újat végezne a városban.

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány pedig olyan akciókat szervez a jövőben, amikkel az állatvédőknek segítenek, és havonta, kéthavonta ismét kerekasztal beszélgetések lesznek.

állatvédelem fidesz segít 1

állatvédelem fidesz segít 4

állatvédelem fidesz segít 2