Burjánzik a prostitúció a migránsok lakta brüsszeli parkban

Brüsszel hemzseg a migránsoktól, és az illegális bevándorlók megjelenésével a bűnözés is egyre nagyobb. A rendszeres nemi erőszakok mellett most a prostitúció jelent problémát, a romos, elhagyatott házakban, nyilvános WC-kben dolgoznak a szexmunkások – írja az Origó. Fotó: Origó.

A portál szerint brüsszeli flamand kormányzati negyed közvetlen közelében levő Maximilian parkban migránsok élnek. Ezt azok ellenére teszik, hogy több kísérlet is történt arra, hogy a parkból kitelepítsek a migránsokat. A jelenség miatt a bűncselekmények aránya megnőtt, azonban a rendőrség belső körlevelében egy újfajta jelenségre hívja fel a figyelmet, terjed a migránsprostitúció.

A szexuális szolgáltatást 20-25 eurós tarifáért, azaz 7-8 ezer forintnak megfelelő összegért nyújtják a lányok. A szervezett bűnözéshez közel álló bandák a park környékén különböző helyeket bérelnek az intim pillanatokra, a park környékén levő romos, elhagyatott házakban, nyilvános WC-kben, vagy a kifejezetten erre a célra felhúzott sátrakban.A brüsszeli szexmunkásokat tömörítő egyesület, az UTSOPI egyáltalán nem csodálkozik. Egyre kevesebb Brüsszelben a szexuális szolgáltatást igénybe vevők száma. A bárok bezárnak, egyre kevesebb olyan helyet lehet találni, ahová a „vendégek” járhatnak.

Ezért a lányoknak más megoldást kell találni. valahogy meg kell keresniük a mindennapi betevőt.
Philippe Close polgármester kérésére a rendőrség akció-tervet dolgozott ki a helyzet megoldására – írja az Origó-.