Soros György pénzéből cenzúrázzák a bevándorlásellenes véleményeket

Hollik István felháborítónak tartja, hogy a Facebook cenzorai politikai szerepet vállalnak, és nem engednek közzétenni egy képet. A Soros György által támogatott cég valószínűleg nem utoljára tett ilyet, sőt, az EP-választások ideje alatt még keményebb cenzúrázásra készülnek Soros zsoldosai – írja az Origo.

Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője a 888.hu szerkesztőségében tartott sajtótájékoztatót vasárnap.

Hollik István itt arról beszélt, hogy szerinte felháborító, hogy a Facebook bevándorlásellenes tartalmakat töröltet, és ezzel nyíltan politikai szerepet vállal.

Fel kell hívni erre a jelenségre a figyelmet, hogy a Facebook nem először és minden valószínűség szerint nem is utoljára nyíltan politikai szerepet vállal.

Mindezt úgy teszi, hogy egy olyan cég kezébe adta a törlést, a moderálását és a cenzúrát, amely egyébként Soros György által támogatott cég – mondta Hollik.

A TV2 Tények című adásában szó esik arról, hogy az Arvato nevű vállalatnál döntenek arról, hogy mi kívánatos tartalom saját véleményük szerint.

Ez a cég ezer szálon köthető Soros Györgyhöz.

G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója elmondta, kollégája Facebook-oldalát egy mém miatt letiltotta a közösségi oldal. Ahogy az Origo is beszámolt az esetről, a kép egyik részén Emmanuel Macron francia államfő látható félmeztelen színes bőrű férfiak társaságában, a kép alsó részén az unokáját karjaiban tartó Orbán Viktor látható.

A kép felé azt írta az újságíró: „Tessék választani.”

A főszerkesztő szerint a képhez sem kommentárt, sem jelzőt nem fűztek. Ezt a tartalmat a közösségi oldal eltüntette, és egy hétig letiltotta őt, az újságíró oldalát pedig eltüntették.

Ez félelmetes és kiábrándító, és a jövőt illetően is elgondolkodtató – mondta G. Fodor Gábor, hozzátéve, hogy baloldali véleménydiktatúra van.

Mint mondta, a kép azt akarta ábrázolni, hogy merre tart Európa: család vagy bevándorlás.

Íme, a Facebook által cenzúrázott kép:

A Facebook cenzúrázta, mi pedig újból megosztjuk.Viktor vagy Macron Európája? Tessék választani! Best of Viktor

Közzétette: 888.hu – 2018. október 3., szerda

G. Fodor Gábor kiemelte, ezt nem hagyják annyiban, és az igazságot akkor is el fogják mondani, ha ez nem tetszik azoknak, akik másféle Európát képzelnek el. Egyben felszólította a jobboldali sajtót, hogy hallassák a hangjukat, és ne engedjék megfélemlíteni magukat.

Hollik István megjegyezte, az európai parlamenti választások közeledtével az ilyen típusú cenzúra és bevándorláspárti kampány még intenzívebb lesz a következő hónapokban.

Forrás és fotók: origo.hu
Fotó: MTI