Márki-Zay Péter

Egy dolog biztosnak tűnik: Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ravasz. Előállt a képviselő-testület feloszlatásának az ötletével, s ebből a tervből ő csak profitálhat – írja a Blogstar.

Van egy fogadásom! A fideszes többség nem szavazza meg a képviselő-testület feloszlását, ami együtt járna azzal, hogy polgármestert is kellene választani, vagyis akár MZP meg is bukhatna. Nem szavazzák meg, mert miért tennék? Az elszabadult hajóágyú rombol a csongrádi városban, szinte megfékezhetetlen. Eközben kiválóan manipulálja a választókat és amúgy Gyurcsány-szerűen úgy csinál, mintha vezetné a várost. Vezeti egy fenét…

Ravaszkodik.

A többség nem szavazza majd meg a testület feloszlatását és már hallom is Márki-Zay rémesen nagyképű, gőgös, kioktató hangját, ahogy mondja: miért nem, nem merik?

Hogyne mernék. Csak ugye MZP ravasz, de azért vele szemben sem buta emberek ülnek. 2014-ben ők felhatalmazást kaptak, hogy döntsenek a város dolgairól. És akkor 2018-ban jön egy műkedvelő, aki szembemenne a választói akarattal és lemondatna mindenkit. Ócska játszmává tenné a vásárhelyi közéletet. Demagógiától hemzsegő bejegyzést írt a Facebookra, mert szerinte mindenért (is) Lázár János a hibás.

Erre válaszolt Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnöke, a tiszteletben álló gyermekorvos. Visszafogott, nyugodt vélemény, amely ráadásul a tényekre hagyatkozik.

– Márki-Zay Péter felejtette el kiadni az utasítást az aszfaltrajz verseny megszervezésére, ez az Ő személyes felelőssége. Nem Lázár János a polgármester!

– Márki-Zay Péter nem rendelte meg a “Mikuláskor megrendezett cirkuszt”, ez az ő személyes felelőssége. Nem Lázár János a polgármester!

– Márki-Zay Péter nem tud sikeres közbeszerzéseket lebonyolítani, megáll a város fejlődése, ez az Ő személyes felelőssége. Nem Lázár János  a polgármester, nem vezetheti helyette a várost, nem neki van erre a választóktól felhatalmazása.

– Márki-Zay Péter az egyetlen ember, aki döntéseivel bezárattathatja a város strandját és stadionját, mert a képviselőtestület nem hozott ilyen határozatot, Lázár Jánosnak pedig nincs ilyen hatásköre, nem ő a polgármester.

– A TAO pénzekre benyújtott pályázat, majd a támogatások megszerzése komoly munka. Ha ezt nem végezte el Márki-Zay Péter, és nem is bízott meg senkit, aki el tudná végezni, az az Ő személyes felelőssége, nem Lázár Jánosé!

Hogy klasszikust idézzünk: ennyi…

A helyzet nagyon úgy néz ki, hogy felesleges a képviselő-testület feloszlatását kezdeményezni. Egy politikai kalandor, egy szerencselovag került a város élére, mégpedig azért, mert kivállóan tudta manipulálni a szavazókat. Ravasz. De egy dolgot vegyünk figyelembe: a tavalyi év végéig Hódmezővásárhely az ország egyik legnyugodtabb városa volt. Én például csak annyit tudtam róla, hogy van ugye a Fekete Sas szálló, az Emlékpont, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, a Mártélyi holt-Tisza, a Népművészeti Tájház. Meg azt, hogy a város szülötte Bessenyei Ferenc mellett Antal Imre, vagy éppen Ferrari Violetta. És ugye azt is, hogy a város sportegyesületét Metripondnak hívták régen. Talán ez sem kevés.

Aztán megérkezett Márki-Zay és bandája ebbe a csodás vidéki nyugalomba, egy olyan városba, amelyről a hétköznapokban semmit sem hallottunk, majd megtöltötte az országos médiát a félelmeivel, a démonjaival, a botrányaival, az agyament ötleteivel. Sajnos be kell látni, hogy csak rombolt. Komolyan mondom, hogy hosszú ideje gondolkodom rajta, mit lehetne MZP javára írni. Tényleg szeretnék valami jót ideírni. Biztos bennem van a hiba, de semmi ilyet nem tudok mondani.

Ravaszság, rombolás és játszma. Most egy egészen ócska és alantas játszmába kezdett.

Kecskés Ákos
Forrás: blogstar.hu