A szaunázásé a főszerep a hétvégén a Hagymatikumban

Péntektől vasárnapig szauna szeánszokkal várja vendégeit a makói fürdő a Szaunázók hétvégéje országos kezdeményezés részeként. Szombaton 16 órakor az országban több helyen ünnepelték egyszerre a szezon kezdetét, amely során három illat került felöntésre az ország számos szaunájában.

A szaunázásé a főszerep a hétvégén, hiszen péntektől vasárnapig 14:30-tól szauna szeánszokkal készül a Hagymatikum, a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez csatlakozva.

– Három illat kerül felöntésre országosan mindenhol 16 órakor: első körben a narancs, majd a levendula, végül a japán menta – mondta el portálunknak Bandi Adrienn szaunamester az országos szezonnyitó előtt. A klasszikus, hagyományos legyezési technikát követő felöntéseket a fürdőszövetség által választott zene kísérte.

Bandi Adrienn Veszprémből érkezett Makóra, most járt először a makói fürdőben. Áprilisban vizsgázott szaunamesterként, de mint elárulta, 15 éve szerelme a szaunázás. A társaság, a spontán emberi kapcsolatok és a hangulat fogta meg, illetve a szaunázás pozitív hatásai.

– Most járok először a Hagymatikumban, és el vagyok ájulva, gyönyörű szép! Hallottam már róla, de alkalmam még nem volt eljönni. Nagyon nagy öröm, hogy itt tarthatok szaunaprogramot a mai napon – emelte ki Bandi Adrienn.