Világklasszisokkal a HSÚVC-sek a Duna Arénában – exkluzív videó

A Budapesten zajló rövidpályás úszó-világkupa második napján, pénteken nyolc HSÚVC-s versenyzett.

Szőke Zita futamát magabiztosan nyerte meg 200 méter gyorson, ráadásul új egyéni csúccsal (2:02,45) zárt, amely a 26. helyhez volt elegendő – a mezőny rutinjához képest szemtelenül fiatalként ez rendkívül elismerésre méltó és biztató eredmény.

50 méter pillangón Batta Orsolya a világ egyik legjobbjával, Sarah Sjöströmmel tempózhatott egy futamban, nem is rosszul – 27,80-nal 26. lett, ez szintén új egyéni rekord.

50 méter férfi mellen öt NICS-HSÚVC-s vásárhelyiért szoríthattunk.

A nemrég diplomázó, az edzésekhez most visszatérő Szilágyi Csaba a 17., Szabó Tamás a világklasszis Anton Csupkovval egy futamban úszva 29., Pertich Zsombor egyéni csúccsal 38., a 200 vegyesen is startoló, ott 39. Matejdesz Máté szintén javítva eddigi legjobbján 41., míg Süli Ákos 44. lett – utóbbi 50 méter háton is rajtolt, és ott is az összesített rangsor 44. helyén végzett.

A nap zárásaként Kerecsen Gerle 100 méter mellen 35. lett, a szám abszolút egyeduralkodója, Julija Jefimova mellett versenyezve futamában.

Szombaton jön a Világkupa zárása, ahol ismét szurkolhatunk – többek között a 4×50-es mix-vegyesváltóért is!

Egyéni csúcsok a Duna Arénában

Két fiatal úszó, Szőke Zita és Batta Orsolya is egyéni csúcsot úszott pénteken a budapesti rövidpályás-világkupán, tovább öregbítve Hódmezővásárhely hírnevét. A helyszínen értékeltek az Oldalvonalnak, részletek hamarosan!

Közzétette: Oldalvonal – a vásárhelyi sportoldal – 2018. október 5., péntek

Forrás és fotó: hsuvc.com