Mozgalmasan telt az Állatok Világnapja Szegeden

Több száz gyermeket és felnőttet szólított meg az Országos Állatvédelmi Alapítvány ezen a héten a felelős állattartás jegyében, kapcsolódva az Állatok Világnapjához.

A szervezet kedden elsőként a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolába látogatott el, ahol felsősöknek tartottak interaktív tanórát a felelős állattartás jegyében.

A fiatalok megszólítását csütörtökön, az Állatok Világnapján folytatták az alapítvány képviselői, hiszen ezen a napon a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola alsós, illetve felsős osztályait látogatták meg, ahol nemcsak az állattartásról beszélgettek a gyerekekkel, hanem a tanulók által gyűjtött állateledeleket is átvették az állatvédők.

Mozgalmasan telt az Állatok Világnapja Szegeden 1

Az előadás után, szintén csütörtökön, az út a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Francia utcai fiókkönyvtárába vezetett, ahol már felnőttek számára nyújtottak érdekes és színes előadást a szervezet munkatársai az állatvédelemről, az állatvédők munkájáról, lehetőségeikről és jogaikról.

Mozgalmasan telt az Állatok Világnapja Szegeden 2

Balogh Ernő, az Országos Állatvédelmi Alapítvány elnöke elmondta, nagyon jó érzés és jó azt látni, hogy egyre több pedagógus, szülő és fiatal fontosnak tartja a védtelen, elesett, bántalmazott, kóbor állatok segítését és támogatását. Az előadásokkal céljuk az is, hogy érzékenyítsék a fiatalokat, mind a felnőtteket az iránt, hogy a környezetükben észlelt, bajba jutott állatnak segítsenek, vagy kérjenek számára segítséget.

A szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítvány oktatói, szemléletformáló tevékenységét tovább folytatja, hiszen október 16-án Ásotthalomra a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskolába látogatnak el, ahol szintén két órát szentelnek arra, hogy a fiatalokat megszólíthassák.

Forrás és fotó: Országos Állatvédelmi Alapítvány