HFC: kupakiesés a hideg, szomorkás őszi időben

Akár már a jövő héten lakat kerülhet a stadion kapujára, amivel több mint 400 fiatal sportolási körülményeit nehezítik meg.

– Márki-Zay Péter polgármester tegnap értesített és az esti lakossági fórumán is megerősítette, hogy a közeljövőben bezár a stadion – jelentette ki Horváth Zoltán a pénteki, helyi sportélettel kapcsolatos sajtótájékoztatón. A sportreferens, a Hódmezővásárhelyi Futball Club elnöke hozzátette, ez összesen 28 munkavállalót, illetve 400 gyermeket és annak családtagjait érinti. Emellett a Bozsik Intézményi Program keretében további 700 gyermek ismerkedik rendszeresen ott a focival.

Az említett fórumon egyébként Márki-Zay Péter azt mondta: a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató (HMSZ) Zrt. anyagi okok miatt zárja be a stadiont. Erre már a jövő héten sor kerülhet.

Horváth Zoltán hozzátette, senkinek nem kívánja azt a rengeteg személyes és telefonos megkeresést, amit tegnap este óta kap a gyermekek szüleitől, hozzátartozóitól. Mindannyian a hogyan továbbról érdeklődnek.

Végveszélyben a vásárhelyi sportélet: soha nem volt ekkora a baj

– Reméljük, hogy rendeződik a helyzet és újra megnyílik a stadion. A polgármester felvetette, hogy a HFC üzemeltesse azt, azonban nincs erre pénzünk, TAO-források hiányában már az elmúlt hónapokban is volt, amikor a vezetőség saját zsebből finanszírozta az egyesületi költségeket – fejtette ki a klub elnöke.

A sportreferens felhívta a figyelmet, a bezárás után is biztosítják a gyermekek sportolási lehetőségeit. Ha kell, valamelyik parkba, térre vonulnak, vagy Mártélyon és Szikáncson edzenek. A cél, hogy a HFC minden korosztálya befejezze a bajnokságot, akár a székkutasi, akár a makói focipályán.

[totalpoll id=”559843″]

A héten egyébként már több hasonló témában írtunk. A Vásárhelyi Televízió megszűnéséről ITT, a strand bizonytalan helyzetéről ITT olvashat.