Hekker

A lehallgatás, a megfigyelés és a megfélemlítés mellé nyíltan a törvénysértés is felzárkózott az épülő Márki-Zay-diktatúrában – erre figyelmeztet a helyi Fidesz, hozzátéve: a Polgármesteri Hivatal minden lakossági adatbázishoz (adó, ingatlan, autó, támogatások) hozzáférhet. Aggódhat, aki nem a Márki-Zay-rezsim híve?

A kormánypárti képviselőcsoport nevében kedden Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás tett büntetőfeljelentést a vásárhelyi rendőrkapitányságon a képviselői postafiókok feltörése miatt. Erre annak kapcsán került sor, hogy előbb a polgármester támogatói oldalán, majd Márki-Zay Péter hivatalos közösségi felületén is nyilvánosságra hoztak egy, kizárólag a fideszes képviselőknek címzett magánlevelet, melyhez – így a politikusok – a címzetteken kívül senki sem juthatott hozzá legálisan.

A levél megjelenése mérföldkövet jelent a Márki-Zay-diktatúra kiépülésében – fogalmaz Facebook-oldalán a vásárhelyi Fidesz.

„Márki-Zay Péter, aki azzal szerzett magának politikai népszerűséget, hogy azt hazudta, a polgármesteri választáson történő indulását követően kamerákat szereltek a háza elé, mára eljutott oda, hogy rejtett diktafonos felvételeket készít a beszélgetéseiről, képviselői levélfiókokat tör, vagy töret fel, és köztisztviselőket rúg ki a városházáról, ha azok nyilvános információkban adnak tájékoztatást a képviselőknek. Márki-Zay a legsötétebb diktatúrát építi ki Vásárhelyen, ahol a lehallgatás, a megfigyelés és a megfélemlítés mellé nyíltan a törvénysértés is felzárkózott”

– figyelmezteti a városlakókat a Fidesz.

Kifejtik: az önkormányzati képviselőknek a Polgármesteri Hivatal biztosít e-mail fiókot a város szerverén, amely felett a városháza informatikusai gyakorolják a rendszergazdai feladatot. A Fidesz szerint „felmerül a lehetőség, hogy egy ilyen postafiók megnyitását követően, az informatikusok innen továbbították a levelet.”

Ha pedig ez történt, akkor Vásárhelyen ma bármi megtörténhet…

Az ügy ezért – jegyzik meg – mérföldkő, mert

„azt is jelenti, hogy a polgármester ma már mindenkit megfigyeltet, aki másként gondolkozik és nem az ő feltétlen, elvakult híve.”

Ezt azért tartják rendkívül károsnak és veszélyesnek a vásárhelyi polgárok szempontjából, mert, mint rámutatnak: „a Polgármesteri Hivatalban minden lakossági adatbázishoz hozzáférnek, könnyűszerrel meg tudják nézni, ki mennyi adót fizet, mekkora ingatlana, milyen autója van, miben kért segítséget, támogatást a várostól. Egy olyan vezetés pedig, amelyik a képviselői fiókokat is feltöri, mindenre képes.”

A kormánypárt tehát amiatt aggódik, és arra hívja fel a helyiek figyelmét: könnyen előfordulhat, hogy nincsenek biztonságban a személyes adataik. Ahogy egy, a képviselőknek szóló magánlevélre lecsaphattak, és azt közszemlére tehették, és felhasználhatták a címzettek ellen Márki-Zayék, úgy senki sem lehet nyugodt, aki nem a jelenlegi polgármesteri rezsim híve.

„Ma már a félelem, a megfélemlítés lett az úr Vásárhelyen. Márki-Zay a szeretet hatalmáról és a szabadságról szónokol, és közben a diktatúrák módszereit alkalmazza” – mutatnak rá.

Borítókép: pixabay.com