Szabó Bálint: Márki-Zay személyesen érintett a K’Art ügyben! 2

Márki-Zay Pétert a Makói Járásbíróság Szabó Bálint elleni rágalmazás ügyében indított büntetőügyben idézte be – írja a Vásárhely24.

Mint korábban beszámoltunk róla, Hódmezővásárhely polgármestere egy tévéinterjúban többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte Szabó Bálint jogászt, amiért Szabó feljelentette Márki-Zay Pétert.

Szabó Bálint akkor elmondta, a polgármester által a rágalmazás minősített esete valósult meg, melyet többször meg is ismételt. A beszélgetésről készült videót Facebook-oldalán is megosztotta, így az különösen nagy nyilvánosságot kapott, mely pedig mérhető károkat okozott a jogásznak. A polgármester a videóban nem véleményt mondott, hanem tényt közölt, és bár Szabó Bálint is közszereplőnek számít közéleti szerepvállalása és sajtószereplései, valamint jogi képviselői munkája miatt, a polgármesternek bíróság előtt kell bizonyítania azt, hogy Szabó Bálint többszörösen elítélt bűnöző.

A tárgyalást november 13. kedd 13 óra 30 percre tűzték ki a Makói Járásbíróságon. A rágalmazás vétsége miatti büntetőügy elfogultság miatt került át Makóra.

Forrás: vasarhely24.com