Kiváló Boxing Gym Vásárhely teljesítmény a Testvérvárosok Kupáján

Remek küzdelmek, sok tapasztalat, nagyszerű eredmények kísérték a vásárhelyi egyesület újabb vendégszereplését.

Több mint 30 sportegyesület közel 200 ökölvívója mérlegelt a Testvérvárosok Kupájára, amelyet már 18. alkalommal rendezett meg a Halasi Box Club. Csak a szombati délutánon 58 mérkőzést bonyolítottak a szervezők. A többnapos megmérettetésen a Boxing Gym Vásárhely is népes csapattal képviseltette magát. A versenyről Tóth Károly Zsolt vezetőedző számolt be.

A „legkisebb” nevezett vásárhelyi bokszoló, Ajtai Attila (serdülő) remekül küzdött szegedi ellenfelével, veresége ellenére harcossága, küzdeni akarása dicsérendő, mondta mestere.

Ajtai Andor (junior) döntőt bokszolt, kecskeméti ellenféllel találkozva, ahol ezüstérmet szerzett egy küzdelmes mérkőzésen.

Kiváló Boxing Gym Vásárhely teljesítmény a Testvérvárosok Kupáján 2

Tóth Niki ifjúsági nehézsúlyban indult, de sajnos nem akadt ellenfele, így bemutatómérkőzést vívott egy felnőtt bajai hölgy ellen. Ilyenkor eredményt nem hirdetnek, de egyértelmű volt fölénye.

Kovács Krisztián ifi szuper nehézsúlyban nem talált kihívót, ő is felnőtt ellenféllel bemutatózott. Eredményt itt sem hirdettek, de edzője nagy megelégedéssel nyugtázta, ő is sokkal jobb volt ellenfelénél.

Rácz József a szombati mérkőzésen elit 91 kg-os kategóriában egri fiúval küzdött, óriási fölényben bokszolt, ellenfelére többször is rászámoltak, egyértelmű pontozással hozta a meccsét. A vasárnapi döntőre azonban nem maradt riválisa, szlovák ellenfele, sérülésre hivatkozva már nem állt ki ellene, így az újabb mérkőzés nélkül került nyakába az arany.

Kovács Pál szombaton egy visszatérő, rutinos, fehérvári bokszolót kapott, akit a harmadik menetben KO-val búcsúztatott. A döntőben egy fővárosi klub amerikai versenyzőjével mérkőzött, ahol nagyon meggyőző boksszal, egyértelmű pontozással söpörte be az aranyat.

A verseny végén a legtechnikásabb felnőtt bokszoló díját is Kovács Pálnak ítélték, mérkőzését pedig a torna legjobbjának választották.

Kiváló Boxing Gym Vásárhely teljesítmény a Testvérvárosok Kupáján 1

Boxing Gym Vásárhely küldöttsége így sok tapasztalattal, nagyszerű eredményekkel, a legjobb szájízzel térhetett haza Kiskunhalasról.

Forrás és fotók: Boxing Gym Vásárhely