Sportkoalíció

A Sportkoalíció és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családügyi Államtitkársága szervezésében fergeteges nyárzáró kalandra látogathattak el az érdeklődők a hétvégén.

Caramel, Kovácsovics Fruzsina, a Makám Együttes, a Follow the Flow és Szabó Balázs Bandája is fellépett szombaton a Nyárzáró Családi Pikniken. A szegedi Sportkoalíció és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családügyi Államtitkársága szervezésében fergeteges nyárzáró kalandot tartottak a Családok Évének keretében. A kellemes időjárás közel kétezer érdeklődőt csalt ki az újszegedi Partfürdőre.

Egész napos családi programok, ügyességi játékok, kézműves játszóház, olimpikonok, világbajnokok közönségtalálkozója, szegedi sportegyesületek játékos kihívásai, kutyasport-bemutató és megannyi más színes program – köztük extrém hinta, ládavasút, XXL csocsó, arcfestés, kreatív bababirodalom – várta a kilátogatókat. A szervezők a szórakozás biztosítása mellett a sportra, az egészséges életmódra való nevelést tűzték ki célul.

A rendezvény fővédnöke a Csongrád Megyei Önkormányzat volt, együttműködők a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Magyar Paralimpiai Bizottság, az eseményt a Promenad.hu is médiatámogatóként segítette.

A megnyitón köszöntőt mondott Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Varga Katalin szegedi paralimpikon kajakos, de részt vett a programokon Juhász Tünde megyei kormánymegbízott is. Kakas Béla egyrészt a családok támogatásának fontosságáról beszélt, másrészt kiemelte, hogy a megyei önkormányzat önként vállalt feladatként minden, rendelkezésére álló eszközzel kiveszi a részét a sport, a kultúra és az egészséges életmód támogatásából.

Balla Attila, a Sportkoalíció elnöke úgy fogalmazott: elérte célját a rendezvény, új minőségi szórakozást tudtak nyújtani a szegedi és Csongrád megyei családoknak. Ezúton is köszöni az EMMI, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal segítségét, közreműködését. Az idei sikerre való tekintettel már tervezik is a folytatást.

Sportkoalíció

Sportkoalíció

Sportkoalíció

Sportkoalíció

Sportkoalíció

Fotók: Gémes Sándor