Márki-Zay Újpalotán

Vásárhely néha ideiglenes Vásárhelyen tartózkodó polgármestere csúnyán eltévedt a fővárosban. Kukát ugyan nem fogadott örökbe, de meghirdette a pártállam elleni végső harcot, egy DK-s politikus szárnysegédjeként.

Márki-Zay Péter szeptember utolsó szombatján is gőzerővel folytatta mindent átható városépítő tevékenységét Hódmezővásárhelyen Budapest XV. kerületében agitált a Fidesz ellen. A Böcskei Balázs balliberális politológus által is túlmozgásosnak minősített materialista keresztény mindezt bizonyára annak jegyében tette, hogy korábban úgy fogalmazott: április 8-a óta abszolút nem aktív az országos politikában, és csak Vásárhellyel foglalkozik.

Márki-Zay Péter szeptember utolsó szombatján csúnyán eltévedt a fővárosban. Lehet, nem a földrajz volt az erőssége, mindenesetre sikerült megmosolyogtatnia felkészületlenségével és tájékozatlanságával a jelen lévő közönséget. A vásárhelyi városvezető hatalmas lendülettel jelentkezett be Rákospalotáról, mire tájékoztatták, hogy Újpalotán tartózkodik. Több is veszett Mohácsnál, lehet javítani, gondolhatta, ezért a Facebook-élő végén újra magához ragadta képzeletbeli mikrofont (az utolsó szó joga, ugyebár…), ahol Rákosmente lakosságát buzdította a szeptember 30-i időközi választáson való részvételre. Korántsem apró bökkenő, hogy Rákosmente egy teljesen másik kerület, a XVII., de hát kicsire nem adunk, nagy meg nem számít – már ki sem nevették a taktikai szavazás önjelölt szakértőjét.

Márki-Zay Péter – GPS-zavar ide vagy oda – tehát abban a kerületben vizitált, ahová – erről már megemlékeztünk! – a nagy sikerű „Fogadj örökbe egy kukát!” akciót nemrég meghozta a gólya, hogy aztán Vásárhelyre költöztesse tovább az itteniek nagy-nagy örömére. Tudják, még a nevét is felvésik a szemetesre, aki 18 ezer+áfát ily módon tol a város zsebébe… No, de vissza a rendszerváltás óta gyakorlatilag végig baloldali dominanciájú (full vörös) XV. kerületre (Rákospalota, Pestújhely, Újpalota), melyet 2014 óta Gyurcsány Ferenc pártja, a DK vezet, miközben a jegyző Lamperth Mónika egykori szoci belügyér. Márki-Zay egyik nagy szövetségese, Hajdu László polgármester tavasszal bekerült a parlamentbe, ezért rendeznek vasárnap időközi polgármester-választást, ahol az eddigi alpolgármester, az ugyancsak Gyurcsányékhoz köthető Németh Angéla az egybesült baloldal üdvöskéje (DK, MSZP, Párbeszéd, Liberálisok). A Jobbik, az LMP és a Momentum nem kér sem belőle, sem a mókából. A balos örömünnepbe a Fidesz jelöltje, László Tamás igyekszik belerondítani.

Márki-Zay Péter „kvázimessiás jobbközép pártalapító” egy echte balliberális, konkrétan gyurcsányista polgármester-jelölt támogatása mellett agitált. Tette ezt – bevallottan – „jobboldali, konzervatív, keresztény politikusként”.

Márki-Zay Péter jobban tette volna, ha örökbe fogad egy kukát.

Borítókép: Facebook