Luca székeként készül a Hősök tere sétánya

Rapszodikus, azaz rendszertelen a különböző kivitelezők munkája az év eleje óta készülő Hősök tere sétányt – panaszkodtak olvasóink. Ma azonban egy brigád ismét gödröt ásott a kőfal melletti szakaszon.

Az idén nem lehetett kiülni a Hordó Pub kerthelyiségébe, ugyanis az a Hősök téri sétány építése miatt munkaterületnek számított. És számít ma is. Itt az év eleje óta időről időre fel, majd inkább hosszabb, mint rövidebb időre eltűnnek a kivitelezők, a különböző alvállalkozók.

A tér építése része annak a város által elnyert „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” című pályázaton 836 millió forintos uniós támogatásnak, melynek a Vásárhely-Makó közötti kerékpárút építés a nagyobb szelete. Ez utóbbi egyébként hamarosan elér Vásárhelyig.

A pályázatban lévő fejlesztés kisebb eleme a Hősök tere Tóth Sándor utca és dr. Imre József utca közötti szakaszán egy úgynevezett forgalom csillapított övezet kialakítása, melyre az elnyert összegből 71 millió 908 ezer 670 forintot fordítanak.

Már júliusban írtunk róla, hogy nem sok híja, hogy elkészüljön.

Már a közvilágítást szerelik a Hősök tere sétányán – A hírek főutcája

Kis híján készen van a Hősök téri sétány felújítása, már csak a kórház felőli oldalon hiányzik egy kevés a burkolatból. Az itt épülő kerékpárutat kivezetik majd a Bethlen gimnáziumnál a Szőnyi utcára. A téren zajló munka egyébként annak a 836 milliós kerékpárút építésnek a része, mely Hódmezővásárhelyt, Maroslele érintésével végül Makóval köti majd össze.

Most sem sok, csakhogy időközben nem nagyon haladtak a munkával. A térburkolat kész, az elektromos kábeleket behúzták, sőt a házak melletti oldalon a LED-es kandelábereket is felállították. Igaz a kórház felőli oldalon ezt nem fejezték be, és a kőfal felőli oldalon is csak a vezetékeket húzták be a földbe.

Ma azonban egy brigád újabb árkot ásott, miután korábban betemették az elektromos kábelét. Mint megtudtuk, az újabb árokban vezetik majd a parkosított terület automata öntözéséhez szükséges vizet.

Luca székeként készül a Hősök tere sétánya 1

A papírforma szerint az év végére elkészülő beruházás célja egyébként: a település kerékpárbarát fejlesztése. Ezért zökkenőmentes burkolatú kerékpársávot építenek az egyirányú autóút mentén, attól egy úgynevezett K-szegéllyel elválasztva. A kerékpárút egyik vége befordul majd a dr. Imre József utcába és csatlakozik a kórház alatti, azaz a dr. Genersich Antal utcai kerékpárúthoz. A másik végét összekötik a városháza és a Bethlen Gábor Református Gimnázium Hősök tere felőli oldalán, s itt fut majd bele a Szőnyi utcán haladó bicikliútba.

Lassan készül a Hősök tere sétánya

Jó reggelt, Vásárhely! 89
Lassan készül a Hősök tere sétánya
Lassan készül a Hősök tere sétánya
Lassan készül a Hősök tere sétánya
Lassan készül a Hősök tere sétánya
Lassan készül a Hősök tere sétánya
Lassan készül a Hősök tere sétánya
Lassan készül a Hősök tere sétánya
Jó reggelt, Vásárhely! 89 Lassan készül a Hősök tere sétánya Lassan készül a Hősök tere sétánya Lassan készül a Hősök tere sétánya Lassan készül a Hősök tere sétánya Lassan készül a Hősök tere sétánya Lassan készül a Hősök tere sétánya Lassan készül a Hősök tere sétánya