Benkő Zsolt: a vásárhelyieknek nincs szüksége Márki-Zay korrupt embereire! 3

A polgármester ne a vásárhelyiek kárára szélesítse ki támogatói köreit – jelentette ki Benkő Zsolt és Cseri Tamás szombaton. Az önkormányzati képviselők sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet arra, hogy ugyan Márki-Zay Péter a korrupció elleni harcot hirdeti, ennek ellenére ő maga a legkorruptabb emberekkel veszi körbe magát.

– A helyi sajtó jóvoltából az elmúlt hetekben kiderült, hogy a több ezer hektáron gazdálkodó vásárhelyi Zsilinszky és Társai Kft.-ben a Hadházy-család is érdekelt, így elmondható, hogy a földmutyiban érintett Hadházy Ákos a hódmezővásárhelyi földekről is szivattyúzza a pénzeket – mondta Cseri Tamás, aki emlékeztetett: Hadházy korábban közreműködött abban, hogy osztrák üzletembereknek több száz hektár magyar földet játszanak ki.

Benkő Zsolt: a vásárhelyieknek nincs szüksége Márki-Zay korrupt embereire! 1

– Elsőként a Fideszből, majd az LMP-ből tették ki a szűrét, és az egykori párttársai megvetően beszélnek róla. Éppen ezért a megbicsaklott politikai pályáját is innen szeretné újraindítani unokatestvérével, Márki-Zay Péterrel – jelentette ki a fideszes képviselő. Hozzátette, amennyiben a két politikus pártot alapít, akkor ahhoz a „legalja” név illene leginkább, mivel az eddigi tevékenységükhez ez felel meg a legjobban.

– El kell utasítani az ilyen embert – utalt Hadházyra Benkő Zsolt. A városatya ismertette, a politikus ellen a Nemzeti Földalapkezelő néhány hónappal ezelőtt feljelentést indított, ugyanis feltételezhető, hogy az édesanyja és az édesapja egy olyan hálózat tagjai voltak, ami 800 millió forint értékben egy német vállalkozót magyar földekhez juttatott volna.

A képviselő úgy véli, a hódmezővásárhelyieknek nincs arra szüksége, hogy Hadházyhoz hasonló emberek tevékenykedjenek a városban. Véleménye szerint a Zsilinszkyvel kapcsolatban az a kérdés is felmerül, hogy támogatták-e Márki-Zay polgármesteri kampányát az időközi választás előtt.

Benkő Zsolt: a vásárhelyieknek nincs szüksége Márki-Zay korrupt embereire! 2

Kifejtette, mindez bizonyítja, hogy miközben a polgármester a korrupció elleni harcot hirdeti, addig olyan emberekkel veszi körbe magát, akik a legnagyobb mértékben korruptak. – Hadházy Ákos mellett a Zuschlag-ügyben érintett Kis Andrea is ilyen. Arra kérjük a város első emberét, hogy ne a vásárhelyiek kárára szélesítse ki a támogatói köreit – hangsúlyozta.

Cseri Tamás az elhangzottakhoz hozzáfűzte: az elmúlt napokban kiderült, hogy Márki-Zay folyamatosan böngészi a képviselőtestület tagjainak e-mailjeit, holott ahhoz semmi köze nincs, az informatikusai segítségével azonban hozzájutott a levelezésekhez, és azokat a Facebook-oldalán közzé is tette. – Emellett arra is fényt derült, hogy a polgármester az unalmas óráiban Lázár János erőszakos haláláról ábrándozik – mondta még el Cseri.