Afgán migráns késelt meg három embert Németországban (videó)

Konyhakéssel sebesített meg három embert egy afgán migráns egy német városban. Közülük két ember súlyosan, egy pedig életveszélyesen megsérült. Az emberek a boltokba menekültek az őrjöngő késes férfi elől – írja az Origo.

Késsel a kezében rohangált az utcákon egy 19 éves afgán migráns a Baden-Württemberg tartományban lévő Ravensburgban. A járókelők a közeli boltokba menekültek.

A támadó három embert megkéselt, két ember súlyos, egy ember pedig életveszélyes állapotban van.

Az áldozatok egyike egy 52 éves német férfi, aki épp a családjával ebédelt az egyik étteremben, amikor az afgán migráns kiabálva rájuk támadt. A családos férfi egy székkel próbálta távol tartani a támadót magától és a családjától, de a késelő így is megsebesítette őt a hátán és a karján – írja a Daily Mail.

A másik két áldozat egy 19 és egy 20 éves szíriai menedékkérő, őket egy belvárosi buszmegállóban érte a támadást, a német férfit ötven méterrel arrébb.

Az afgán támadót Daniel Rapp ravensburgi polgármester ártalmatlanította. Mint a dpa hírügynökségnek elmondta, véletlenül éppen a bűntény helyszínének közelében járt, amikor felfigyelt arra, hogy teljesen kétségbeesett emberek futnak felé. A polgármester azonnal a támadás helyszínére sietett.

A támadó egyszer csak előttem állt véres késsel, és fenyegetőzött – mondta Rapp. A polgármester felszólította a támadót, hogy tegye a földre a fegyvert, és ő engedelmeskedett. Közben a rendőrök is megérkeztek a helyszínre, és őrizetbe vették a migránst.

A rendőrség szerint a támadó egyedül volt, egyelőre nem tudni, miért támadt a járókelőkre.

Vigyázat! A videóban a nyugalmat megzavaró képek lehetnek:

 

Forrás: origo.hu