Terrorizmus

Robbanómellényekkel és fegyverekkel akart gyilkolni, és egy autóba rejtett bombát is működésbe hozott volna egy iraki férfi által vezetett szélsőséges csoport. A rendőrségnek sikerült megelőznie a tragédiát.

Nagyszabású terrorcselekményre készülő gyanúsítottakat vettek őrizetbe Hollandiában hónapokig tartó nyomozás után. A hatóságok szerint erősen felfegyverzett rendőri egységek a hét férfit az Amszterdamtól 100 kilométerre délre fekvő Arnhem, valamint a belga és német határon fekvő Weert városában fogták el.

A nyomozást a holland hírszerzés indította, mert azt feltételezte, hogy egy iraki származású 34 éves férfi, a szélsőséges csoport vélt feje, egy rendezvényen készül merényletre – írja az MTI.

A gyanúsítottak állítólag robbanómellényekkel és fegyverekkel akartak pusztítást okozni, és egy autóba rejtett bombát is működésbe akartak hozni egy másik helyen. A hatóságok vizsgálják, hogy milyen célpontokat választhattak ki a 21 és 34 év közötti feltételezett szélsőségesek.

Három gyanúsított, köztük a 34 éves iraki, korábban azért lett elmarasztalva, mert külföldön szélsőséges szervezetekhez akartak csatlakozni.