Különösen fontos a fogyatékkal élők támogatása 1

Több mint húszan vették igénybe a Kozmutzába kitelepült kormányablak busz szolgáltatásait pénteken. A megyei kormányhivatal így fejezte ki, milyen fontosnak tartja a fizikai és mentális hátránnyal élők támogatását.

Sportnapot rendeztek a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben pénteken.

A szülők bevonásával zajló program immár hagyomány az intézményben, melyhez az idén először – a Családok Éve jegyében – a Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozott. A kormányablak busz kitelepülése lehetőséget teremtett a látogatóknak – az okmányirodai ügyek intézése mellett -, hogy családtámogatási ügyekben is tájékoztatást kérjenek.

Juhász Tünde ismertette, több mint húszan keresték fel a buszt, ami bizonyítja, hogy van igény erre a szolgáltatásra. – Több mint egy éve települünk ki különböző helyekre, hogy mindenki elintézhesse azokat az ügyeit, amikre egyébként csak a járási hivatalokban van lehetőség – tette hozzá a kormánymegbízott.

Még elmondta, különösen fontosnak tartják a Kozmutzához hasonló speciális intézményekkel való együttműködést, ezzel is segítve a fizikai és mentális hátrányban élők mindennapjait.