Hódmezővásárhely a legszínesebb futás helye

Október 13-án, 22 órai kezdettel első alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen az UV Night Run futóversenyt a futópályán.

Az esemény kiemelt támogatója a Szeretem Vásárhelyt Egyesület és az Eventech Kft. Bagi Mátyás funkcionális tréner, a rendezvény főszervezője a mai sajtótájékoztatón elmondta, örömére szolgál, hogy ötletét végre meg tudja valósítani az említett szervezeteknek köszönhetően, ugyanis eddig erre ilyen formában nem volt lehetőség.

A rendezvény célja nem más, mint egy felhívás, s egyben lehetőség is a fiatalok számára a közös mozgás örömének felfedezésére. Az első 500 nevező kapni fog egy-egy pólót, mindegyiken lesz egy-egy hashtag üzenet, melyeket UV-festékkel helyezünk majd rájuk, és ezeket a besötétített, közvilágítástól mentes futópályán, a 70 darab reflektorfénnyel megvilágított területeken lehet megpillantani

– kezdte Bagi Mátyás.

Hódmezővásárhely a színekben gazdag futás helye lesz

A különlegesnek ígérkező éjszakai program fontos eleme a lesötétített futópálya mellett az UV ágyú is.

Mindössze egy kilométert, azaz egy kört kell teljesíteni. Ebből is látszik, hogy az élmény megszerzésén van a hangsúly

– folytatta az esemény szervezője.

Bagi Mátyás reményei szerint a jelentkezők száma igencsak magas lesz, és így aztán az általuk kialakított csoportok külön-külön lépnek majd pályára, hogy megtegyék a fent említett távot. Szeretné, ha a fiatalok a saját nyelvezetükön lehetőséget kapnának ezáltal a megnyilvánulásra. Kiemelte, hogy biztosítanak UV-filceket, és festékeket amelyekkel üzeneteket közvetíthetnek egy arcra, vagy pólóra festés során, és kifejezhetik, hogy miért is jó itt élni, ebben a városban.

Hódmezővásárhely, a színekben gazdag futás helye

Az eseményen való részvétel megköveteli az előzetes regisztrációt, amelyre a Facebookon megtalálható eseménynél van lehetőség.

Fotó: Gémes Sándor