Családi nap a Klauzál Gábor Általános Iskolában

Idén első alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Klauzál Gábor Általános Iskolában a családi napot.

Az egész napon át tartó programkínálatból a legkiemelkedőbb és a fiatalok számára is minden bizonnyal a legérdekesebb a délelőtti sportfoglalkozást követő bográcsos főzőverseny volt.

A tizenkilenc bográcsban rotyogó finomabbnál finomabb étel illata átjárta az egész iskolaudvart, az élményt a Visszhang utcai olvasókör hölgy tagjai által sütött fánkok mézédes illata és ízei koronázták meg.

Családi nap a Klauzál Gábor Általános Iskolában 2

Az esemény céljáról  Miklós Anikó intézményvezető mesélt.

A Családok Éve kormányprogram és a mai rendezvény tematikája természetesen összefüggésben van egymással. Ugyanis a kollégáimmal együtt mi is szerettünk volna valamilyen módon csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez. Így aztán a mai napon a családokat, azaz szülőket és gyerekeket egyaránt  szórakoztató, emellett hasznos időtöltésnek bizonyuló programkínálatot próbáltunk létrehozni.  Az akciónk sikeresnek mondható, ugyanis mind a tizennyolc osztály képviselteti magát a bográcsos főzőversenyben, többnyire szülőkkel együtt, illetve a pedagógusaink is egy csapatot alkotván beállnak a sorba, ami a tizenkilencedik-féle ételnek is helyet ad

– mondta el.

Miklós Anikó véleménye szerint roppant fontos, hogy ne csak a komoly iskolai kérdésekben, hanem könnyedebb témákban is teret adjanak a szülők és pedagógusok közötti kapcsolatok építésének, amelyekre az ilyen és ehhez hasonló események – amelyekre a Családok Évében már korábban is sor került – kiváló alkalmak.

Családi nap a Klauzál Gábor Általános Iskolában 3

A főzés mellett, mint ahogyan azt már említettem is, az egyéb programok palettája is igencsak színes. Táncosok, kick-boxosok, motoros felvonulók érkeznek, és az Egészséges Vásárhely Program irodája is készül a szülőknek egy interaktív programmal. Mindemellett a sport is behálózza a délutáni eseményünket, melynek várhatóan hét óra körül vetünk majd véget

– mesélte Miklós Anikó.

Családi nap a Klauzál Gábor Általános Iskolában 4

Borítókép: Gémes Sándor
Fotók: radio7.hu