Külszíni bányát nyitnának Öreg-Kishomokon

A hivatalosan jelenlévőkön kívül egyetlen érdeklődő jelent meg a városházán ma délután 5-re hirdetett településrendezési fórumon. Az utóbbi, elmondva észrevételét, távozott is.

Így olvasóink általunk tudja meg Novák Péter településtervező mérnöktől, kinek a kérésére nyitnak külszíni bányát Öreg-Kishomokon, s mi lesz a sorsa a város északi oldalán véderdőbe sorolt, de mezőgazdasági területként használt földnek.

– A jelenlegi módosítás három nagy csomagra oszlik. Az első és a legfontosabb a települési rendezési eszközök teljes felülvizsgálata. Ezt, melyet jogszabály ír elő, legutoljára a 2000-res évek elején tették meg Vásárhelyen. A helyi építési szabályzatot most teljesen más metodika alapján, digitálisan kell feldolgozni a mostani helyi építési tervet és az építési szabályzatot és a szabályozási tervet. A két másik csomag a most még érvényben lévő településrendezési eszközök részleges módosításáról szólnak – mondta Novák Péter településtervező mérnöke.

Külszíni bányát nyitnának Öreg-Kishomokon 1

Novák Péter és Molnárné Kőfalvi Ágnes, a városfejlesztési csoport mérnöke.

Vásárhely településrendező eszközei módosítását végző tervezőcsoport vezetője elmondta: Öreg Kishomokon egy telket érint a szabályozás, mely tulajdonosa bányakitermelésre kért engedélyt. A város északi részén pedig egy jelenleg véderdőbe sorolt, ám a valóságban jelenleg is mezőgazdasági célra használt területet soroljuk át mezőgazdaságivá.

A településrendezési tervvel kapcsolatosan egyébként október 2-ig bárki elmondhatja a véleményét és mg a városházára sem kell bemennie. Az itt az interneten is megteheti.