A hét embere: csak olyan terápiákat akalmazok, amiket magamon is kipróbáltam!

Zsibók Erika először csak azért kezdett el érdeklődni a természetgyógyászat iránt, hogy szükség esetén tudjon segíteni a családján. Manapság már hivatásként tekint a gyógyításra, és rengeteg vásárhelyi életminőségén javít. Ezúttal ő lett A hét embere.

–Mindig is érdekeltek a természetes gyógymódok, és több mint 10 éve úgy döntöttem, hogy mélyebben beleásom magam a témába. Akkoriban könyvesboltban dolgoztam, ahol sok szakirodalmat tudtam olvasni – elevenítette fel a kezdeteket Zsibók Erika. A háromgyermekes anya elsősorban a családján szeretett volna segíteni, majd később már a barátok, ismerősök is hozzá fordultak segítségért.

Így jött az elhatározás, hogy szakirányú végzettséget szerezzen, és főállásban ezzel foglalkozzon. A reflexológiát választotta, ami a talpmasszázs mellett a talpon keresztül betegségek felismerésére alkalmas. Sokszor ugyanis még semmilyen testi tünet nem jelentkezik, de egy ilyen vizsgálat már mutat olyan jelet, ami ellen tenni kell.

Erikát a legtöbben emésztőrendszeri problémákkal keresik fel. – A mai világban van egy élettempónk, amit meg kell tanulnunk kezelni. Az emberek a végleteket alkalmazzák: rohannak, nem beszélnek egymással és nem táplálkoznak helyesen. Ha pedig elkezdenek egy-egy kúrát, akkor azt nagyon fanatikusan űzik, ami szintén nem jó – sorolta. Úgy véli, ma már mindenkinek szüksége van táplálékkiegészítőkre, ugyanis nem viszünk be annyi hasznos tápanyagot, mint amennyire a megfeszített életvitelünkhez szükségünk lenne.

A hét embere: csak olyan terápiákat akalmazok, amiket magamon is kipróbáltam! 1

A reflexológus akupunktúrával is foglalkozik, például fogyókúra és szenvedélybetegségekről való leszokás esetén. – Én csak olyan terápiákat alkalmazok, amiket magamon is kipróbáltam, így mindegyikről személyes tapasztalattal rendelkezem – hangsúlyozta Erika, aki többek között masszázzsal, Bach virágterápiával, Kinesio tape kezeléssel, valamint kvantum- és biorezonanciás állapotfelméréssel is segít a pácienseinek.

A természetgyógyászatban való hit a mai napig megosztja az embereket. – Általában a nők érdeklődnek jobban iránta, a férfiak csak a párjuk nyomására látogatnak el hozzám – mesélte A hét embere, hozzátéve, az orvosok is megosztottak a kérdésben. Sokan még mindig nagyon ellenzik az ő módszereit, de már vannak olyanok is, akik együtt dolgoznak vele.

Véleménye szerint ez azért fontos, mert a cél nem az egymástól való elhatárolódás, hanem a közös munka lenne. A természetes gyógymódoknak ugyanis hatalmas szerepük van a megelőzésben, ugyanis a már említett talpvizsgálat kimutatja azt, ami a vérben csak évekkel később jelenik meg.

A hét embere: csak olyan terápiákat akalmazok, amiket magamon is kipróbáltam! 2

Erika hétfőtől péntekig folyamatosan fogadja a vendégeit a Bethlen István (volt Táncsics) utcai üzlethelyiségében, viszont ahhoz ragaszkodik, hogy a hétvége kizárólag pihenéssel teljen. – Az állapotfelméréstől azonban a gyerekeim sem menekülnek. Addig nem nyugszom, amíg ezen nem vagyunk túl, így kötelező vasárnap délutáni programmá vált, hogy leülünk, és megvizsgálom őket – mosolygott Erika, aki immár nagymama is, ugyanis a nyáron a legidősebb lányától megszületett az első unokája, Zoé.