Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 17

Több mint húsz egyesület mutatkozik be pénteken a Nagy Sportágválasztón. A futópálya mellett lovastornát, küzdősportokat és atlétikát is láthatnak a gyermekek, akik újdonságként a sárkányrepülőzést is kipróbálhatják.

A vásárhelyi sportágválasztót idén az Európai Mobilitáshét keretében szervezték meg. A tizenegyedik alkalommal megtartott programra délután 5 óráig közel 2 ezer óvodást és kisdiákot várnak.

Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó

Horváth Zoltán sportreferens lapunknak elmondta, 21 egyesület által 22 mozgásformával ismerkedhetnek meg a gyermekek. A cél, hogy a kicsik minél hamarabb kedvet kapjanak a sportoláshoz, ami által minden ágazatban gondoskodhatnak az utánpótlásról.

Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 13

Első alkalommal sárkányrepülőzést is kipróbálhatnak a futópálya mellé érkezők, akik emellett lovastorna, küzdősport, atlétika és ökölvívó bemutatót is megtekinthetnek.

Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 10

Horváth Zoltántól még megtudtuk, van olyan sport, ami a sportágválasztónak köszönhetően lendült fel a városban. Ilyen például a baseball, amiben immár egy vásárhelyi csapat folyamatosan képviselteti magát a bajnokságban, valamint az asztalitenisz is a rendezvény által lett újra népszerű a településen.

Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 15

A nap fénypontja délután fél 3-kor lesz, amikor a „Nem szégyen a futás” elnevezésű futóversenyen több száz gyermek és felnőtt méri össze gyorsaságát a futópályán. Az eseményen Kazi Tamás olimpiai bajnok is részt vesz majd.

Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 1 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 2 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 3 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 4 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 5 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 6 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 7 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 8 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 9 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 11 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 12 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 14 Megkezdődött a 11. Nagy Sportágválasztó 16