Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 8

A diákok pályaválasztását segítik elő azokkal az üzemlátogatásokkal, amik egy hódmezővásárhelyi felsőruházati termékeket gyártó cégnél kezdődtek meg csütörtökön. A vállalkozások érdeke, hogy minél hamarabb megnyerjék a fiatalokat, ugyanis a gazdaság minden ágazatában munkaerőhiány tapasztalható.

Hagyományosan üzemlátogatásokkal kezdődik a PÁV rendezvénysorozata Csongrád megyében. A szegedi nagy börzét megelőzően egy hónapon keresztül diákok „özönlik el” azoknak a vállalkozásoknak a telephelyeit, akik vállalják, hogy bemutatkoznak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 3

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében több mint 800 gyermeknek nyílik lehetősége arra, hogy bepillanthasson valamely szakmába. – Közel 50 vállalkozás jelezte, hogy szívesen fogad tanulókat, és bemutatja nekik, milyen munkalehetőségeket tud kínálni a jövőben – mondta Nemesi Pál. A kamara elnöke hozzátette, ez kiemelten fontos, ugyanis a gazdaságban manapság mindenhol munkaerőhiánnyal küzdenek.

Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 12

A gyárlátogatások csütörtökön a März Fashion Kft.-nél kezdődtek meg. Az általános iskolások fogadásán Nemesi Pál mellett Juhász Tünde megyei kormánymegbízott is részt vett. A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője rámutatott: a vállalkozások nagy örömmel várják a hetedik és nyolcadik osztályosokat, ugyanis az az érdekük, hogy minél hamarabb megnyerjék őket. – Ennek az az oka, hogy az elmúlt években nagyon jó eredményt értünk el a foglalkoztatásban, ma már alig tudunk munkanélküliségről beszélni – tette hozzá.

Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 2

Juhász Tünde, Nemesi Pál és Pálinkás Péter

A fiatalok a gyárban betekintést nyerhettek az ott zajló munka rejtelmeibe. Megismerhették például, hogyan lesz egy fonálból pulóver, milyen gépeket használnak annak során, illetve megtekinthették, hol tárolják az elkészült termékeket.

Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 6

A März jelenleg 380 munkavállalót alkalmaz. Pálinkás Péter gazdasági vezetőtől megtudtuk, minden évben foglalkoztatnak tanulókat, akik a szakképzést követően el is tudnak náluk helyezkedni, így elmondható, hogy a cég folyamatosan gondoskodik az utánpótlásról. Jelenleg 15 diák van gyakorlaton a vállalatnál.

Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 1 Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 9 Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 4  Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 7 Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 6 Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 5 Üzemlátogatáson jártak diákok a Marznel 10