Hol tart ma az állatvédelem? 1

A mai magyar állatvédelem helyzetéről tartott előadást szeptember 18-án az Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegeden, a Somogy Károly Városi és Megyei Könyvtár Szőregi fiókkönyvtárában.

Balogh Ernő, az alapítvány alapítója szerint nagyon fontos, hogy megismertessék az emberekkel a saját és más állatvédelmi szervezetek munkáját. Sokan ugyanis tévhitben vannak, és ezeket mindenképp szeretnék eloszlatni. Hozzátette, gyakran nem tudják az emberek, hogy egy állatvédelmi civil szervezet önkéntes alapon működik, tehát a benne tevékenykedő személyek ellenszolgáltatás nélkül, saját szabadidejükben végzik tevékenységüket.

A jelenlegi helyzetet körüljárva kiemelte, sajnos nincs fizetett alkalmazott, erre sok helyen lehetőség sincs sem pályázati, sem egyéb forrásból. A legtöbb helyen nincs diszpécser, állatmentő, állatkórház, rehabilitációs intézmény sem. – Sokan az amerikai állatmentő filmekből, sorozatokból indulnak ki, és úgy gondolják, hogy Magyarországon is hasonlóképp működik az állatvédelem. Pedig ettől nagyon messze állunk – hangsúlyozta Balogh Ernő.

Hol tart ma az állatvédelem?

Az előadás során az állatvédők kitértek arra is, hogy például helytelen állattartás során kihez tudnak fordulni a lakók, de az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy az állatkínzás bűncselekmény, amiért börtön is járhat. A szervezet előadássorozata folytatódik, a következő előadás október 4-én lesz Szegeden a Francia utcai fiókkönyvtárban.

Országos Állatvédelmi Alapítvány Sajtószolgálata