Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

Elképzelhetetlen más európai országban, hogy egy párt EP-képviselője saját országa ellen szavazzon – erről Deák Dániel beszélt az Echo TV Informátor című műsorának. A Figyelő főmunkatársa szerint azzal, hogy a magyar ellenzéki pártok megszavazták a magyarellenes Sargentini-jelentést, “negatív hungarikumot” alkottak – írja a 888.hu.

A focivébé idején Brüsszelből tudósítottuk az Echo TV-t. Jó érzés volt látni, hogy horvát EP-képviselők párthovatartozástól függetlenül országuk futballmezében vettek részt a parlamenti munkában. Hiába volt valaki jobb- vagy baloldali, összetartotta őket a hazaszeretet.

Elképzelhetetlen, hogy egy horvát (de nyugodtan mondhatnék bármilyen más nemzetiséget is) EP-képviselő saját országa ellen szavazzon.

A magyar ellenzékben ennyi hazaszeretet sincs.

Nemzeti sorskérdésekben – kormányról vagy ellenzékről legyen szó – egy országnak össze kell fognia és ki kell állnia a saját érdekeiért. A nemzet kérdése egyértelműen felül kellene, hogy írja a pártpolitikai viaskodást – mondta Deák Dániel.

A Figyelő főmunkatársa szerint a magyar ellenzék azzal, hogy megszavazta a Magyarországot elítélő Soros-Sargentini-jelentést, ismét megmutatta, hogy nemzeti sorskérdésekben nem lehet rájuk számítani.

Ezzel az ellenzéki szereppel „negatív hungarikumot” alkottak a baloldali pártok.

A politológus szerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd voksával nemcsak az egész ország, de még a saját szavazóinak az ellenszenvét is kivívta. Deák Dániel arra számít, hogy a friss kutatások megmutatják: a nemzeti konszenzus teljes hiánya támogatottságvesztést eredményez az ellenzéki pártoknál. Sőt vesztenek népszerűségükből azok a politikusok, akik igennel szavaztak a magyarellenes jelentésre.

Az Informátor Deák Dániellel készített beszélgetése:

Deák Dániel

Más országban nem fordulhat elő, hogy EP-képviselők a hazájuk ellen szavazzanak.Deák Dániellel beszélgettünk.Péntek 20.35!ECHO TV

Közzétette: Informátor – 2018. szeptember 17., hétfő

Az Informátor teljes adása pénteken 20 óra 35 perckor lesz látható az Echo TV-n.
Forrás: 888.hu