Márki-Zay: örömünnep a Sargentini-jelentés elfogadása

Gyurcsány elszólta magát: a vásárhelyi városvezető lett volna a budapesti bevándorláspárti balliberális demonstráció vezérszónoka.

Újból hitet tett a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés mellett Márki-Zay Péter. A vásárhelyi városvezető vasárnapi Facebook-prédikációjában úgy fogalmazott, a kormány által bevándorláspárti vádiratnak minősített dokumentum európai parlamenti elfogadása „óriási örömünnep egész Európának” és azt mutatja, az EP-képviselők szinte egyöntetűen kiálltak „a demokrácia, a lopás, a jogállam lebontása és Putyin ellen”.

Emlékezetes, Márki-Zay múlt szerdán az ATV-ben azt mondta, szomorú és szégyenteljes lett volna, ha bármelyik magyar ellenzéki párt a jelentés ellen szavazott volna. Ugyanakkor ugyancsak az ATV-ben ellenzéki újságírók fogalmaztak úgy az ellenzéki voksok kapcsán: „nem elég nem hazaárulónak lenni, annak is kell látszani”…

Márki-Zay egyébként vasárnap este megismételte: véleménye szerint a Sargentini-jelentés kritikái „jogosak és helytállóak”. Orbán Viktort szerinte nem kereszténydemokratának, hanem „az oroszok ügynökének és korrupt zsarnoknak” látja Európa. Arról is beszélt, „mi, magyarok is szégyellhetjük magunkat, hogy ide jutott az ország”, mivel a választók is felelősek, hogy „kétharmadot adtunk” a Fidesznek.

Hétfőn este Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke elszólta magát az ATV-ben. Elkottyantotta, Márki-Zay Péter lett volna a balliberális pártok vasárnapi, a Sargentini-jelentést ünneplő, bevándorláspárti budapesti tüntetésének vezérszónoka. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd demonstrációján amúgy alig néhány ezren vettek részt, a budai Bem téren a „Köszönjük, Sargentini!” feliratú transzparensek is feltűntek. A vásárhelyi polgármester az ügyről annyi említést tett, hogy azért nem ment el a megmozdulásra, mert azon nem vett részt a teljes ellenzék.

ÉLŐ: Gyurcsány Ferenc a tüntetésről beszél

ÉLŐ: Gyurcsány Ferenc a tüntetésről beszél

Közzétette: atv.hu – 2018. szeptember 17., hétfő

 

Orbán Viktor miniszterelnök közben hétfőn az Országgyűlésben úgy fogalmazott: a Sargentini-jelentés „abszurd hazugsággyűjtemény”, „a jelentés elfogadásának módja egy joghallgató számára is nyilvánvalóan sérti az unió alapokmányát”, miután a tartózkodások figyelmen kívül hagyásával az Európai Parlament fittyet hányt a legelemibb jogállami szabályokra.

A kormányfő leszögezte: Európát a következő időszakban a migráció határozza majd meg. A politikai erők eszerint két részre oszlanak: „bevándorláspártiakra és bevándorlásellenesekre, ami felülírja a hagyományos pártszerkezetet”. Magyarország folyamatos nyomás alatt áll, határozott és szilárd migrációellenes álláspontja miatt támadják „a Soros-féle hálózat lőállásaiból, a brüsszeli bürokraták és a bevándorláspárti nemzeti kormányok is”. Ebbe a sorba illeszkedik a Sargentini-jelentés is, mely Orbán szerint „bevándorláspárti vádirat”, a célja pedig nem más, mint hogy „jogállami eljárásnak nevezett brüsszeli büntetőakciókkal” gyengítsék hazánkat, mely számára a bevándorlás megakadályozása és a saját kézben tartott határőrizet „elsőrendű nemzeti ügy”. A magyar emberek ugyanis egyértelműen kimondták: Magyarország nem lesz bevándorlóország.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pedig bejelentette: a magyar kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg a Sargentini-jelentésről szóló szavazást.

Borítókép: Azonnali.hu/Bakó Bea